Eerste West-Friese Struuntocht levert 10.000 euro op voor West-Friese minimagezinnen

De route voerde onder meer langs de Drommedaris.© Foto Facebook Westfriese Struuntocht

Van onze verslaggevers
Enkhuizen

De eerste Westfriese Struuntocht in Enkhuizen heeft zaterdagavond 10.000 euro opgeleverd voor Stichting Leergeld Westfriesland, Kinderkledingbank Hoorn en Kinderkledingbank Stede Broec, stuk voor stuk instanties die zich inzetten voor gezinnen op of onder het bestaansminimum. Ruim 550 mensen liepen mee.

De organisatie van de wandeling was in handen van de serviceclubs Kiwanis Westfriesland, Lions Enkhuizen, Rotary Enkhuizen en JCI Het Grootslag. De exacte route bleef tot het laatste moment een verrassing, maar de tocht voerde deelnemers onder meer dwars door het Peperhuis van het Zuiderzeemuseum, kerken en basisschool De Tweemaster, waar een blik op de toekomst geworpen kon worden.

De organiserende partijen zijn trots op wat Enkhuizen te bieden heeft. ,,Dat hebben we op deze manier aan alle deelnemers laten zien: Enkhuizen boeit!’’, aldus secretaris Natalie Huijsman van de stichting Westfriese Struuntocht.

,,Het is de eerste keer dat we de Westfriese Struuntocht organiseerden. We eindigden met een slotfeest in brouwerij De Werf. Daar kwam natuurlijk al gauw de vraag wanneer de volgende editie is”, aldus voorzitter Henk Driessen. ,,We gaan nog evalueren, maar als er een volgende stad in West-Friesland geïnteresseerd is, horen we dat graag.”

De opbrengst kwam tot stand dankzij de inschrijfgelden van de deelnemers, enkele grote sponsors en uiteraard de vele vrijwilligers.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen