Jong FC Volendam komt met schrik vrij in Cuijk

Jong FC Volendam komt met schrik vrij in Cuijk
Cuijk

Jong FC Volendam gaat nog altijd fier aan kop in de derde divisie. De ploeg pakte tegen JVC Cuijk de zestiende seizoensoverwinning: 2-3. Maar makkelijk ging het zeker niet, de ploeg van (de jarige) Johan Steur kwam in Brabant met de schrik vrij: 2-3.

Dat er geen punten werden verspeeld, had het elftal voor een groot deel te danken aan Mike Eerdhuijzen.

Die offerde zich ver in blessuretijd op toen Jeroen van Schoonhoven van de thuisploeg profiteerde van een fout achterin en alleen op doelman Nordin Bakker afging.

Eerdhuijzen beging een overtreding net buiten het strafschopgebied. Dat leverde hem een rode kaart op en schorsing voor de komende wedstrijd tegen OJC Rosmalen, maar hij voorkwam er wel de gelijkmaker mee.

Jong Volendam begon uitmuntend, al na 25 seconden voetballen lag de eerste treffer erin voor de koploper. Marco Speijk maakte zijn eerste officiële goal voor het elftal. Meerdere enorme kansen om de score verder op te voeren volgden, maar doelman Dani Centen bleek een sta-in-de-weg voor de Volendammers.

Na een halfuur kwam Cuijk langszij. Al snel daarna bracht Dani van der Moot de bezoekers weer op voorsprong en in de tweede helft tekende diezelfde Van der Moot al na 49 seconden voor de 1-3.

Vervolgens bewees Centen weer meermaals zijn grote waarde voor de Brabanders, die uit het niets de aansluiting vonden en in de slotfase dus nog bijna op gelijke hoogte kwamen.

JVC Cuijk-Jong Volendam 2-3. Doelpunten Jong Volendam: Van der Moot (2), Speijk. Rode kaart: 90+4. Eerdhuijzen (Jong Volendam).

Meer nieuws uit FC Volendam

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons