Politie Hoorn heeft handen vol aan achtervolging, Kersenboogerd en agressieve cafébezoeker

De politie hield dit weekend twee grote alcoholcontroles in Hoorn.
© Foto Facebook Politie Basisteam Hoorn
Hoorn

De politie in Hoorn heeft een druk weekend achter de rug. Twee grote alcoholcontroles mét achtervolging, de problemen met hangjongeren in Kersenboogerd en een agressieve cafébezoeker op de Roode Steen zorgden ervoor dat de agenten zich niet hoefden te vervelen. Dat meldt de politie op Facebook.

Vrijdag- en zaterdagnacht werden in totaal 11 personen aangehouden voor het rijden onder invloed. Meerdere rijbewijzen werden ingevorderd, dagvaardingen uitgereikt en hoge bekeuringen uitgedeeld.

Eén automobilist probeerde te ontsnappen en werd door meerdere politievoertuigen over de Provincialeweg achtervolgd. Daarbij wurmde hij zich zelfs langs een groep agenten, die tussen de kruising van het Keern en de turborotonde bezig waren met een andere aanhouding. Een van hen probeerde met zijn politievoertuig nog de weg te blokkeren, maar de voortvluchtige was nét te snel. Uiteindelijk kon hij worden aangehouden op de Blauwe Berg.

Geteisterd

In de door hangjongeren geteisterde wijk Kersenboogerd was de politie aanwezig in burger, maar ook in uniform met bikes, motor en meerdere voertuigen. Beide nachten kreeg de politie echter slechts een melding van overlast door jeugd. Wel kon de politie ’interessante voertuigen en personen controleren’.

De uitgaansoverlast in de binnenstad viel mee. Een persoon die uit een cafe op de Roode Steen was gezet, viel hard met zijn hoofd op straat. De politie trof hem hevig schokkend en in zijn broek plassend aan. Een ambulance werd gebeld en samen met de portiers manoeuvreerden de agenten de man in stabiele zijligging om zijn luchtweg vrij te maken.

De man kwam echter bij en probeerde de hulpverleners neer te slaan. Hij verkeerde zwaar onder invloed van alcohol en mogelijk meer. Al vechtend werd hij in de ambulance getrokken en gefixeerd op de brancard. Voor de veiligheid van het ambulancepersoneel reden agenten mee in de ziekenwagen. Pas na drie verdovingsspuiten in het ziekenhuis kalmeerde de man. Welke straf hem te wachten staat als hij weer nuchter wordt, vermeldt het bericht niet.

Meer nieuws uit West-Friesland