Premium

Groen Geel nog een zege verwijderd van Korfballeague: ’We gaan naar Papendrecht’

Groen Geel nog een zege verwijderd van Korfballeague: ’We gaan naar Papendrecht’
De aanhang van Groen Geel viert feest, de finale van de playoffs is bereikt.
© Foto Ronald Goedheer
Korfbal

Groen Geel is nog een overwinning verwijderd van de korfballeague. De ploeg van trainer Dico Dik plaatste zich zaterdag voor de finale van de playoffs door Wageningen na de zege van vorige week (21-28) ook in eigen huis overtuigend te verslaag: 23-18. Tegen welke ploeg Groen Geel het opneemt wordt pas dinsdag bekend. AW/DTV won zaterdag met 26-22 van Tempo en dwong daarmee een beslissend duel af. De ploeg uit Alphen aan den Rijn had de eerste wedstrijd namelijk met 28-18 gewonnen.

,,We gaan naar Papendrecht!”, klonk het zaterdag in Wormer vanaf de tribune vlak voor het laatste fluitsignaal. De wave ging door de sporthal van Groen Geel. “Super vet!”, waren de eerste woorden van aanvoerder Kevin Dik. Hij nam de ploeg op sleeptouw en werd topscorer van de wedstrijd met negen doelpunten. “Geweldig, echt geweldig”, vulde een zichtbaar genietende Lindsy Krop aan. ,,Natuurlijk gaat er even gefeest worden. We hebben tegen elkaar gezegd dat we de finale van de play-offs willen spelen. Dat doel hebben we nu gehaald. Dat gaan we zeker even vieren. Dinsdag gaat de knop weer om en richten we ons op de finale.”

Ook trainer Dico Dik was in zijn nopjes. ,,Lekker hé, niet normaal. We zijn hier vorig jaar mee begonnen. Toen speelden we in ons eerste jaar in de hoofdklasse twee play-offs wedstrijden. Het korfbal dat we speelden was toen wervelender dan nu, maar het verdedigen was destijds ondermaats. We zijn dit seizoen vooral gegroeid in het zakelijk korfballen.’’

Het publiek stond de hele wedstrijd als negende man achter de thuisploeg. ,,Echt kippenvel, de hele wedstrijd lang’’, reageerde aanvoerder Kevin Dik. ,,Er zijn zoveel mensen op deze wedstrijd afgekomen. De sfeer was prachtig. Elke keer als de supporters beginnen te zingen geeft dat een energieboost. Dit zijn de mooiste wedstrijden om te spelen.”

Krop sloot zich daarbij aan. ,,Het publiek geeft een extra kick om te winnen. Het is echt onze negende man en maakt deel uit van de selectie. In aanloop naar deze wedstrijd voelde ik wel extra spanning. Het was zenuwslopend om deze wedstrijd te spelen. Maar we hebben het strijdplan uitgevoerd en als dat dan zo uitpakt is dat fantastisch.”

Ook de trainer genoot van de aanhang. ,,Dat dat elke keer weer gebeurt bij deze club is fantastisch. De kaarten waren binnen drie minuten uitverkocht. Zevenhonderd man hebben ons naar de overwinning gezongen.”

Groen Geel had slechte herinneringen aan de halve finales van vorig jaar. Het thuisduel werd verloren door een golden goal in de derde verlenging en in het tweede duel bleken veertig treffers onvoldoende voor de zege. ,,Maar we hebben ons dit jaar niet anders voorbereid dan vorig seizoen’’, stelde Kevin Dik. ,,We hebben nu wat meer ervaring dan vorig seizoen. Je ziet dat wij de wedstrijd kunnen bepalen, terwijl we vorig jaar als underdog meededen.”

,,We hebben wel de afgelopen twee maanden minder intensief getraind’’, vulde zijn vader en trainer aan. ,,Zodat we op zaterdag topfit zijn. Dat bevalt goed.Maar we hebben nog niks. Als we volgende week verliezen kan het alsnog een rotseizoen worden. Hopelijk vallen de puzzelstukjes in elkaar voor een goed resultaat.’’ De verliezer van de finale krijgt een herkansing, die ploeg neemt het namelijk op tegen KCC, dat negende eindigde in de Korfballeague.

Groen Geel had de wedstrijd vanaf het negin onder control, het lukte echter pas in de slotfase om afstand te nemen. Bij rust was het verschil vier treffers (14-10). In de tweede helft liep Groen Geel uit naar 18-10 en was de wedstrijd gespeeld. Al bleef Dico Dik gespannen. ,,Genieten kon pas in de laatste vijf minuten. We hadden verwacht dat Wageningen er vol op zou klappen na rust, maar dat gebeurde niet. In die fase hadden we betere keuzes kunnen maken, maar met dit resultaat kun je alleen maar tevreden zijn.”

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek

Meest gelezen