Goed begin West-Fries veilingweekend met grote rol voor Ajax: 41.600 euro in Bovenkarspel, 25.000 euro in Grootebroek

Goed begin West-Fries veilingweekend met grote rol voor Ajax: 41.600 euro in Bovenkarspel, 25.000 euro in Grootebroek
Volle bak bij de kerkenveiling in Bovenkarspel.
© Foto Barbara Reus-de Wit
Bovenkarspel/Grootebroek

Het West-Friese veilingweekend is vrijdagavond goed begonnen in Stede Broec. De 88e kerkenveiling van de Sint Martinuskerk uit Bovenkarspel leverde 41.600 euro op. De veiling voor Ethiopië bij Happy Days in Grootebroek bracht iets meer dan 25.000 euro het laatje. Bij beide veilingen deed Ajax de kassa rinkelen.

De kerkenveiling in hotel-restaurant De Halve Maan met zevenhonderd kavels kende een enorme opkomst. ,,Vanaf de start hadden we een bomvolle zaal met mensen, waaronder opvallend veel jongeren. We zijn zeer tevreden met de opbrengst’’, zegt Barbara Reus-de Wit van de organisatie.

De plaatselijke tuinman Jos Boon ontpopte zich voor de Sint Martinuskerk als de kip met de gouden eieren. Zijn kavel van driemaal 4 uur tuinonderhoud was goed voor een totaalbedrag van 1200 euro.

Ook werd flink geboden op een trainingspak van de plaatselijke Ajax-coryfee Dani de Wit, die vorig jaar met Jong Ajax kampioen werd van de eerste divisie en dit seizoen ook verschillende keren mocht opdraven in de hoofdmacht. De teller stokte uiteindelijk bij 380 euro.

Goed begin West-Fries veilingweekend met grote rol voor Ajax: 41.600 euro in Bovenkarspel, 25.000 euro in Grootebroek
Een trainingspak van Ajacied Dani de Wit leverde bij de kerkenveiling van Bovenkarspel vrijdagavond 380 euro op.
© Archieffoto Ella Tilgenkamp

De veiling voor Ethiopië bij Happy Days in Grootebroek leverde minder op dan vorig jaar, maar niettemin was Jan Mol van stichting ’Help a student’ content. ,,Voor dit geld kunnen we toch weer 25 studenten uit sloppenwijken een volwaardige mbo- of opleiding bieden, die anders vrijwel zeker in de goot waren beland.’’

Ook bij deze veiling - waar vooral West-Friese ondernemers en hun familie en vrienden gretig de knip trekken - speelde Ajax opnieuw een belangrijke rol. ,,Een bal waar alle Ajax-spelers nog hun handtekening op gaan zetten, leverde meer dan 600 euro op’’, vertelt Mol. Een enorme slagroomtaart voor 20 personen viel eveneens letterlijk en figuurlijk goed in de smaak: 480 euro.

Het West-Friese veilingweekende gaat zaterdagavond verder met de gemeenschapsveiling van Venhuizen in dorpshuis 't Centrum (vanaf 19.30 uur) en de Dorpsveiling van Opperdoes in

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen