Trainer Simsek per direct weg bij Zwanenburg

Trainer Simsek per direct weg bij Zwanenburg
Zwanenburg

In navolging van Hillegom, Schoten, RCH en Onze Gezellen heeft ook Zwanenburg besloten om de zittende trainer per direct aan de kant te schuiven. Mehmet Simsek werd dinsdagavond bedankt voor bewezen diensten.

Mehmet Simsek was al bezig aan zijn laatste seizoen bij de derdeklasser. Sinds 2015 was hij werkzaam bij Zwanenburg. Afgelopen seizoen promoveerde hij met de ploeg van de vierde naar de derde klasse.

Het niveau hoger leverde weinig succes op. Zwanenburg bezet momenteel de dertiende en tevens laatste plaats in de derde klasse C. Na zeventien duels staat de teller op negen punten. Er werd tweemaal gewonnen.

De achterstand op de veilige elfde plaats op de ranglijst bedraagt zes punten. Daar staat VSV momenteel.

De ploeg uit Velserbroek heeft wel een wedstrijd minder gespeeld. Bloemendaal staat tussen beide ploegen in met 14 uit 17. Zondag staat meteen een belangrijk duel op het programma van de Zwanenburgers. Dan wacht immers de uitwedstrijd tegen VSV.

Volgens het bestuur van de voetbalclub is ’de chemie tussen de hoofdtrainer en de spelersgroep niet meer voldoende om handhaving te realiseren’. Althans dat staat te lezen in de verklaring van het bestuur op de website van de club. En dus werd dinsdagavond besloten tot de ingreep.

De taken van Simsek worden overgenomen door Lex von Mauw, momenteel assistent-trainer van Zwanenburg en door Richard Griffioen, trainer van Zwanenburg 2. De club hoopt met deze wijziging op een positief effect in de resultaten van de rest van het seizoen en eventueel in de nacompetite.

Voor volgend seizoen werd Robert van Boxtel overigens al aangesteld als trainer van Zwanenburg. Simsek vervolgt na dit seizoen zijn trainersloopbaan bij RCH in Heemstede, waar vorige week Stephan Spruijt vroegtijdig vertrok.

Meer nieuws uit Sport Haarlem

Meest gelezen