Christian Poulsen volgend seizoen assistent-trainer Ajax, Alfred Schreuder vertrekt naar Hoffenheim

Christian Poulsen (L) liep eerder stage bij Ajax.© ANP / Olaf Kraak

AMSTERDAM

Christian Poulsen is door Ajax benoemd als assistent-trainer. De Deen volgt na dit seizoen Alfred Schreuder op, die hoofdtrainer wordt bij het Duitse Hoffenheim.

De voormalig middenvelder ondertekent een contract voor twee jaar in Amsterdam. Hij behaalde vorig jaar zijn UEFA A-diploma en liep sinds september enkele maanden stage bij de technische staf van het eerste elftal.

De 39-jarige Poulsen, die hoofdtrainer Erik ten Hag gaat assisteren, speelde van 2012 tot en met 2014 bij Ajax. Daarvoor kwam hij uit voor clubs als Liverpool, Juventus en Sevilla. In 2015 zette hij bij FC Kopenhagen een punt achter zijn loopbaan.

Schreuder naar Hoffenheim

Alfred Schreuder vertrekt aan het einde van het seizoen bij Ajax. De assistent van trainer Erik ten Hag gaat als hoofdtrainer bij TSG 1899 Hoffenheim aan de slag.

Schreuder stond nog tot de zomer van 2020 onder contract bij Ajax, dat hem begin vorig jaar van TSG 1899 Hoffenheim overnam. ,,Alfred heeft al in de Bundesliga gewerkt en kan daar deze zomer als hoofdtrainer aan de slag. Dat wil hij heel graag en wij hebben besloten daar niet voor te gaan liggen”, legt directeur voetbalzaken Marc Overmars uit.

Meer nieuws uit Ajax

Meest gelezen