Oeganda onderzoekt VN-hulp na sterfgevallen

Oeganda onderzoekt VN-hulp na sterfgevallen
Kampala

Oeganda onderzoekt of mensen ziek zijn geworden door voedselhulp van het Wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties. De politie in het Afrikaanse land zegt dat de afgelopen dagen drie mensen zijn overleden. Ook zouden honderden mensen onwel zijn geworden.

De voedselhulp was afgeleverd in de regio Karamoja, waar de VN-organisatie al langer actief is. Volgens de politie kregen mensen last van diarree, neusbloedingen en andere gezondheidsproblemen nadat ze van het voedsel hadden gegeten. Monsters van het voedsel en urine en bloed van patiënten zijn opgestuurd naar een laboratorium.

Het Wereldvoedselprogramma had al bekendgemaakt te stoppen met de distributie van het voedselproduct 'Super Cereal' in heel Oeganda. De organisatie stelde dinsdag dat 262 meldingen zijn binnengekomen van mensen die ziek zijn geworden nadat ze dat product hadden geconsumeerd. Sommige patiënten lijden aan verschijnselen als ,,mentale verwarring, overgeven, hoofdpijn, hoge koorts en buikpijn''.

Het Wereldvoedselprogramma zegt ook bekend te zijn met de ,,meldingen van drie sterfgevallen''. Er zijn extra monsters van voedselproduct naar Kenia en Zuid-Afrika gestuurd om onderzocht te worden.

Meer nieuws uit Buitenland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons