Uitgeester wordt wethouder in Bergen

Uitgeester wordt wethouder in Bergen
Antoine Tromp.
© Archieffoto
Uitgeest

D66-politicus Antoine Tromp (43) uit Uitgeest wordt een van de vijf parttime wethouders in Bergen. In juni vorig jaar stopte hij na vier jaar als wethouder in zijn woonplaats.

Sinds september is hij 32 uur per week werkzaam bij de gemeente Zaanstad, als contractmanager wonen en zorg. Dat stopt wanneer hij op 26 maart in de raad van Bergen wordt geïnstalleerd. Hij wil echter in Uitgeest blijven wonen, mede omdat zijn twee kinderen daar op school zitten. Hij vraagt de raad van Bergen om vrijstelling van woonplaatsvereiste.

Tromp was in Uitgeest tevens vier jaar raadslid. D66 zocht dan ook iemand met bestuurlijke ervaring. Hij komt in één van vier samenwerkende gemeenten: Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo vormen sinds 2017 de ambtelijke organisatie BUCH. ,,Ik ben dus bekend met Bergen en de regio.” In Uitgeest werkte hij aan de totstandkoming van BUCH, Fort K’ijk en ’de overgang naar het sociale domein’.

In Bergen zal hij opvallen met zijn vervoer: in het elektrische eenpersoons voertuig van het Nederlandse bedrijf Lef is hij in 20 minuten bij het gemeentehuis van Bergen.

Meer nieuws uit Kennemerland

Meest gelezen