Bikers politie patrouilleren in Hoorn-Kersenboogerd: ’rustige avond’

Bikers politie patrouilleren in Hoorn-Kersenboogerd: ’rustige avond’
Politie fietst in de Kersenboogerd.
© Still uit filmpje Facebook Politiebasisteam Hoorn
Hoorn

Dinsdagavond hebben agenten op de fiets in het centrum van de Hoornse wijk Kersenboogerd gepatrouilleerd, met ondersteuning van Handhaving en jongerenwerkers. De bikers noteerden gegevens van jongeren die ze aantroffen. ’Het was erg rustig deze avond’, rapporteerde het politiebasisteam Hoorn rond half tien op zijn Facebookpagina.

’We spraken ouders die jongeren bewust thuis hielden na het bericht van gisteren. Ook zij schrikken erg van de berichtgeving’.

Maandagavond zette het politiebasisteam een bericht op Facebook waarin onder meer werd gemeld dat jongeren in de omgeving van het Betje Wolffplein en Ekster (zwaar) vuurwerk afsteken en naar anderen gooien, onder wie een persoon in een rolstoel. Ook plegen ze vernielingen en vallen ze mensen op andere manieren lastig. Dat was ook zondagavond gebeurd.

Ook de komende avonden zal de politie ,,zichtbaar en onzichtbaar aanwezig zijn om te zorgen dat de rust terugkeert’’, zegt een woordvoerder.

Verder wordt het nodige gedaan om te voorkomen dat jongeren uit verveling problemen veroorzaken. De jongerenwerkers hebben dinsdag een aantal ’van straat meegenomen’ om te gaan sporten, meldde de politie.

Zie ook: Drie jongeren ondervraagd na overlast in Hoorn-Kersenboogerd

Meer nieuws uit West-Friesland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons