Mireille Kaptein uitgeroepen tot zakenvrouw van het jaar: ’Sta pal voor je ambities, je bedrijf en grijp je kans’

Zakenvrouw van 2019: Mireille Kaptein (links op de foto) met Marry de Gaay Fortman.
© Johannes Dalhuijsen (c) vrij
Amsterdam

Mireille Kaptein (46), algemeen directeur van zuivelbedrijf Kaptein, is uitgeroepen tot zakenvrouw van het jaar 2019.

In het Amstel Hotel kreeg Kaptein, die ruim tien jaar leiding geeft aan het familiebedrijf uit Heiloo, de Prix Veuve Clicquot Business Woman of the Year Award. Ze ontving deze van Marry de Gaay Fortman, voorzitter van Topvrouwen.nl.

Jury-voorzitter Annemarie Jorritsma en minister Cora van Nieuwenhuizen ontbraken tijdens de versoberde bijeenkomst wegens de dodelijke schietpartij in Utrecht.

Kaptein: ,,Ik zie de prijs als aanmoediging voor alle Nederlandse ondernemende vrouwen. Mijn advies aan hen: laat je niet weerhouden door een plafond. Sta pal voor je ambities, je bedrijf en grijp je kans.”

De 38ste winnares in Nederland is de derde generatie die aan het roer staat van het familiebedrijf dat is opgericht in 1936. De onderneming, die vorig jaar ruim negentig miljoen euro omzette en 180 medewerkers heeft, produceert smelt- en poederkaas en verpakt op grote schaal kaas en boter. Kaptein exporteert naar meer dan 55 landen.

De prijs wordt in Nederlands sinds 1981 uitgereikt aan bijzondere succesvolle zakenvrouwen, onder wie Anne-Marie Rakhorst, Elske Doets en vorig jaar aan Aukje Kuypers.

Zij staan in de traditie van weduwe Nicole-Barbe Clicquot-Ponsardin, die in de negentiende eeuw na de dood van haar man het champagnehuis Veuve Clicquot liet opbloeien.

Meer nieuws uit Alkmaar