Kleurrijke brievenbussen in Westfriesland voor ’wie ook mee wil doen’

Enkhuizen

De eerste brievenbus voor de campagne ’Ik wil meedoen’ van Vrijwilligerspunt Westfriesland onthult wethouder Dorus Luyckx dinsdag in Eetcafé De Bonte Veer. Maar er volgen er meer.

Met de campagne ’Ik wil meedoen’ wil Vrijwilligerspunt mensen in West-Friesland op een laagdrempelige manier bewegen (actiever) mee te doen aan de maatschappij. Dat kan door te leren en door te doen.

Aanmelden

Daarom is een aanmeldformulier ontwikkeld: ‘Ik wil leren’ en ‘Ik wil doen’. Op het formulier kunnen geïnteresseerden aanvinken op welke manier zij willen meedoen aan de maatschappij.

Met een kleurrijke brievenbus, waar de ingevulde aanmeldformulieren in kunnen worden gepost, wordt de campagne kracht bij gezet.

Taalhuis

‘Ik wil leren’ richt zich op mensen die actiever mee willen doen aan de maatschappij, maar de benodigde (basis)vaardigheden onvoldoende beheersen. Het formulier is een initiatief van Taalhuis Westfriesland, dat zich voornamelijk richt op laaggeletterdheid. ‘Ik wil doen’ is voor mensen die iets willen betekenen voor de maatschappij, bijvoorbeeld door vrijwilligerswerk te doen.

Zo raken ze uit hun isolement en zijn minder eenzaam. Naast De Bonte Veer komen er brievenbussen in Hoorn (Werksaam WG), Stede Broec (bibliotheek), Drechtenland (bibliotheek) en Medemblik (locatie nog nader te bepalen). De brievenbussen blijven op iedere locatie drie maanden staan en zullen daarna naar een andere locatie binnen de regio gaan.

Vrijwilligerspunt wil op deze manier zoveel mogelijk mensen bereiken.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen