Drie dodelijke slachtoffers bij schietpartij in Utrecht [video]

Politie doorzoekt trams in Utrecht.
© ANP
Utrecht

Bij de schietpartij in Utrecht zijn maandagochtend drie doden gevallen. Dat meldt de burgemeester van Utrecht.

Er zijn vijf gewonden. Drie daarvan zijn er ernstig aan toe. Burgemeester Zaanen van Utrecht sprak eerst van negen gewonden, maar de politie meldt later dat dat aantal lager ligt.

Lees hier meer: Schietpartij in tram in Utrecht, meerdere gewonden, een dode [video]

De burgemeester zegt uit te gaan van een terroristische aanslag. Hij sluit niet uit dat ’meer incidenten’ volgen. Hij sluit ook niet uit dat er meerdere daders zijn.

De politie onderzoekt of het motief van de schutter in Utrecht ligt in de relationele sfeer, aldus een politiewoordvoerder maandag. „Er gaan veel geruchten rond op dit moment. We onderzoeken dat.”

Wel benadrukt hij dat dit slechts een van de mogelijke scenario’s is. „We sluiten een terroristisch motief niet uit.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Mensen in Utrecht hoeven niet meer binnen te blijven, ook al is de schutter nog niet opgepakt. „Nu wij er van uitgaan dat zich op maar één plek een schietincident heeft voorgedaan, trekken wij het advies om binnen te blijven in. Blijf wel alert. Ziet u verdachte situaties, meent u de verdachte te herkennen, laat het ons weten”, zegt burgemeester Jan van Zanen.

© ANP

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De gemeente Utrecht gaf mensen eerder advies om binnen te blijven. Van Zanen: „Dat deden we omdat we ervan uitgingen dat zich op meerdere plekken een schietincident zou hebben voorgedaan. Dat is niet het geval, voor zover we nu weten. Eén verdachte is in beeld, daar wordt naar gezocht, hij is nog niet binnen. Er zouden ook meerdere verdachten kunnen zijn, dat weten we tot dusverre niet.”

De politie heeft iemand aangehouden, maar dit is niet de vermoedelijke schutter. Volgens de NOS gaat het om de broer van verdachte Gökmen T.

Meer nieuws uit Amsterdam

Meest gelezen