Zwaluwen’30 krijgt tekort tegen ARC

Zwaluwen’30 krijgt tekort tegen ARC
Gani Meholli (hier op de huid gezeten door zijn tegenstander) was trefzeker voor Zwaluwen’30.
© Foto The Groot
Hoorn

De 1-1 tegen ARC zorgde bij Zwaluwen’30 na afloop voor gemengde gevoelens. Er was opluchting om de late gelijkmaker, maar evenzeer was er teleurstelling omdat het de wedstrijd had moeten winnen.

Het ene gelijkspel is het andere niet. Toch waren er parallellen te trekken met vorige week, toen er punten werden ingeleverd tegen de nummer laatst Victoria. Nu tegen ARC, een team hoog op de ranglijst, voelde de puntendeling weer als een verlies aan. Op basis van het veldspel en de mogelijkheden die het kreeg, had Zwaluwen’30 de winst moeten pakken. Trainer Ron van der Gracht voelde dat ook zo: ,,We hebben twee punten verspeeld.” De oefenmeester zag zijn team sterk voor de dag komen tegen de nummer twee uit Alphen aan de Rijn. De opbouw van ARC werd al vroeg gestoord.

Kansen

Er was fel druk op de bal waardoor de thuisclub telkens gevaarlijk kon worden in de omschakeling. Joep Rive en Gani Meholli hadden het vizier echter niet op scherp staan toen echte kansen zich aandienden. ARC speelde verzorgd, probeerde op te bouwen over vele schijven, maar kwam zelden door de hechtte Zwaluwen-defensie.

Waar in de eerste helft nog sprake was van enige reserve, ging het in het tweede bedrijf los. Het spel golfde nu op en neer, maar weer was het Zwaluwen dat zich de bovenliggende partij toonde. Een heel goede periode rond het uur in de wedstrijd leverde te weinig op. Mukthar Suleiman gaf een prachtige steekbal op Thomas Schaap, die de uitkomende keeper op zijn weg vond. Jan Jaap Schaper schoot in vrije positie over.

Het gebrek aan productiviteit liet zich voelen in een fase waarin het ARC in de greep had. Het werd extra zuur toen de bezoekers een strafschop kregen omdat Jelle Huitema de bal ongelukkig tegen de arm kreeg. Doelman Tim Elmers keerde de inzet van Jeroen Borsboom, maar moest zich in de rebound gewonnen geven : 0-1.

Het was de wereld op zijn kop. Trainer van der Gracht deed toen het enige juiste. Hij wisselde aanvallend en bracht Jim Nelen in het veld. Het inbrengen van de grillige aanvaller betaalde zich dubbel en dwars uit. De wedstrijd was niet ver verwijderd van het einde toen Nelen langs vier man slalomde. Zijn voorzet werd vervolgens door Meholli op waarde geschat: 1-1.

Het had nog mooier kunnen zijn. Thomas Hand schoot in blessuretijd via de handen van de ARC doelman over, waardoor de ultieme beloning uitbleef. Suleiman kreeg in de slotfase zijn tweede gele kaart, een te zware straf. ,,Dan voel je het niet goed aan,” doelde Van der Gracht op de beslissing van de scheidsrechter. Over de wedstrijd: ,,We hadden kunnen verliezen, maar moeten winnen.”

Zwaluwen’30-ARC 1-1.

78. Borsboom 0-1 (pen), 88. Meholli 1-1. Bijz. 84. Rood: Suleiman (2 x geel)

Zwaluwen’30: Elmers, Mes, Rottiné, Huitema, Den Boer, Schaper, Schaap (80. Nelen), Kuijpers (78. Hand), Suleiman, Rive (68. Papamelodias), Meholli.

ARC: Balk, Oversloot, Prins, Janszen (70. Lamberts), Duisterhof, Arnoldus, Frederik (85. De Oude), Samson, Borsboom, Knoester, Horder (70. De Groot).

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons