Ongeslagen Purmerend pakt niet door

Derde klasse B

Dat een tussentijdse trainerswissel niet verkeerd hoeft uit te pakken, bewijst Vincent Gorter bij FC Purmerend. Hij bleef ook in zijn vierde wedstrijd ongeslagen, maar na afloop van het 0-0 gelijkspel tegen naaste concurrent Alkmaarsche Boys overheerste bij hem vooral de teleurstelling.

,,Als wij ons normale niveau van de laatste weken hadden gehaald, hadden we gewonnen. Het ontbrak ons aan voldoende arbeid. We verliezen twee punten”, baalde Gorter stevig.

Purmerend verzuimde Alkmaarsche Boys namelijk in de strijd tegen degradatie een flinke dreun uit te delen. De thuisploeg voetbalde te angstig, beging te veel slordigheden en dwong veel te weinig af om recht te doen gelden op de overwinning.

Jeffrey Neuteboom verknalde voor rust de beste kans voor de thuisploeg, nadat Barry Huijbregts hem op maat had bediend. Het was de beste mogelijkheid voor de Purmerenders. De bezoekers hadden het beste van het spel, voetbalden makkelijker, maar verzuimden de kansen af te maken. Guillaume Rijssel schoot in kansrijke positie naast en Sammy Kooti Arab had pech dat zijn inzet de onderkant van de lat raakte. Op slag van rust schoot Salim Bejaoui een vrije trap net naast en schoot Jimi Kooge de bal in kansrijke positie in het zijnet.

Ook na rust bepaalde Alkmaarsche Boys het spelbeeld, zonder daarbij tot grote kansen te komen. De beste kansen waren zelfs voor de thuisploeg. Jeffrey Neuteboom wist de fraaie voorzet van Luciano Trovota van dichtbij niet om te zetten in een doelpunt. Ook Bas Blok had moeten scoren, maar hij kopte vrij voor Jesse Bellekom over. Ook Jeroen van Rijn - die de aanvoerdersband al snel overnam van de geblesseerde Joey Smit - wist een goede kopkans niet te verzilveren.

,,Dat blijft ons probleem. We hebben moeite met scoren”, verklaarde Gorter de aanvallende onmacht van zijn ploeg. Die in de laatste minuut nog goed wegkwam, toen invaller Endy Willems een mooie schietkans onbenut liet.

,,Het veldspel was goed en we houden eindelijk eens de nul. We hebben echt als een team gevoetbald”, was Alkmaarsche Boys-trainer trainer Mats Blokdijk vol lof over zijn ploeg.

Purmerend staat nu nog op de veilige tiende plaats in de derde klasse B, maar het voelt de hete adem van Alkmaarsche Boys in de nek want dat staat ook na zondag nog op één puntje achterstand.

Meer nieuws uit Sport Waterland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons