Korfballers KZ met schrik vrij, maar die van Fortuna ook

Korfballers KZ met schrik vrij, maar die van Fortuna ook
Jordi Pasma scoorde tienmaal tegen DVO.
© Archieffoto Ronald Goedheer
Korfbal

KZ maakte het zichzelf in de laatste vijf minuten tegen DVO onnodig moeilijk. De ploeg van trainer Wim Bakker nam uiteindelijk wel de punten mee naar huis (27-28), maar een domper was dat concurrent Fortuna ook nét geen punten liet liggen (30-29 tegen KCC).

KZ controleerde het spel de gehele wedstrijd, maar door wat slordigheden kwamen de Bennekommers nog heel dichtbij. ,,Ik heb geen moment het idee gehad dat we aan het kortste eind zouden trekken, maar het werd in de slotfase toch nog even spannend’’, meldde Bakker.

Al vrij snel pakten de Kogers een voorsprong van vier à vijf doelpunten. Dat was vooral te danken aan het vak van Jordi Pasma (tien treffers), Esther Cordus, Anna Kriek en Joost Hofman, dat aanvallend uitstekend draaide en een hoog schotpercentage had.

Verder uitlopen lukte echter niet en halverwege stond het 14-18. Met nog vijf minuten op de klok en een stand van 22-27 zat de ploeg van Bakker op rozen, maar DVO kwam dus nog gevaarlijk dichtbij. In de laatste anderhalve minuut werd de gelijkmaker voorkomen.

Om de play-offs te halen mag KZ zaterdag niet verliezen van PKC en moet het hopen dat Fortuna niet wint van LDODK.

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons