Van den Brom na overwinning op Ajax: ’Hopelijk zijn we nu van dat gezeur af’ [video]

John van den Brom.© Archieffoto ANP

ANP
ALKMAAR

Trainer John van den Brom slaakte na de mooie zege van zijn AZ op Ajax (1-0) een zucht van verlichting. „Eindelijk hebben we van een topclub gewonnen”, besefte hij. „Hopelijk zijn we nu ook van dat gezeur af.”

AZ vierde pas de tweede zege in de laatste 24 duels met Ajax, PSV en Feyenoord. „En steeds weer begonnen de media over die serie. Natuurlijk frustreerde dat enorm. Maar ik hoop nu dat we daar even van af zijn. Wij kunnen dus ook van Ajax winnen”, zei de coach van de club uit Alkmaar.

Lees ook: AZ geeft titelkansen Ajax enorme douw en bevrijdt zichzelf

Van den Brom liet AZ anders spelen dan normaal. „Verzorgd opbouwen tegen Ajax is levensgevaarlijk”, zei hij. „Daarom speelden we steeds de lange bal op Mats Seuntjens en zo kwamen we aan het voetballen. Ik heb wel eens commentaar gehad op mijn spelers. Dan vond ik dat ze meer energie in een wedstrijd moesten stoppen. Maar een tegenstander als Ajax motiveert kennelijk wel om vanaf de eerste tot laatste minuut gas te geven. In de slotfase kwamen we onder druk te staan, maar met een derde centrale verdediger wisten we de voorsprong gelukkig te verdedigen. Deze zege helpt ons om de komende weken voor de derde plaats te strijden.”

Verdiend

Ajax-trainer Erik ten Hag wilde na de nederlaag van Ajax bij AZ (1-0) nog geen afstand van de landstitel nemen. ,,Maar we zullen de volgende wedstrijd tegen PSV wel moeten winnen. Dat lijkt me duidelijk", zei hij.

Ajax had over twee weken dolgraag tegen PSV om de koppositie willen strijden. Nu kan de club uit de hoofdstad de achterstand slechts terugbrengen tot twee punten, terwijl de lijstaanvoerder uit Eindhoven kan uitlopen tot acht punten. „We hebben nu nog acht competitieduels te gaan en de bedoeling is dat we nog lang op drie fronten blijven strijden”, zei de coach van Ajax.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ten Hag noemde de zege van AZ verdiend. „We waren niet nauwkeurig in de passing en met het uitvallen van Hakim Ziyech viel ons speelplan in duigen. Het is niet dat zijn vervanger geen bijdrage heeft geleverd. Zeker niet”, doelde hij op Kasper Dolberg. „Maar met Tadic wilden we de centrale verdedigers van AZ veel pijn doen. Eenmaal op achterstand hebben we gevochten en alles op de aanval gegooid. Dan is het jammer dat je niet meer gelijkmaakt. Al had AZ ook kunnen profiteren van de risico’s die wij namen.”

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen