Syrische triatleet Maso wint Parnassia Cross in Castricum

Atletiek

De Syrische triatleet Mohamad Maso heeft de Parnassia Cross van AV Castricum gewonnen. Maso was veruit de sterkste op de 10 kilometer over het terrein van Dijk en Duin; na 38.44 minuten was hij terug bij de finish. Bij de vrouwen ging de overallzege naar De Wijk aan Zeese Linda Valent.

Oscar Wokke (Hylas) eindigde bij de mannen op de tweede plek. Overall werd Edwin Aardenburg van DEM derde en eerste man in de categorie 40+. Maso probeert zich met Nederlandse hulp te plaatsen voor de Olympische Spelen van Tokio in 2020. De Syrische vluchteling woont in Duitsland, maar reist geregeld naar Noord-Holland om daar met Patrick Kingma en Vincent Meurs te trainen.

Bij de vrouwen was Valent op de 10 km de snelste. Zij deed er 44.40 minuten over en was ook de eerste vrouw in de categorie 40+. Esmee Bakker (KAV Holland) won de wedstrijd in de categorie onder de 40. Zij liep een tijd van 49.00 minuten.

De derde editie van de Parnassia Cross kende drie verschillende afstanden. De 4 kilometer bij de mannen werd gewonnen door Arne Lubbers van AV Castricum in een tijd van 21.06. Bij de vrouwen won Tessa van der Vlucht in een tijd van 23.05 minuten. Daarnaast was er nog een 2 kilometer. De snelste tijd op die afstand werd gelopen door AB-junior Rens Denneman uit Heemskerk. Hij was na 10.55 minuten weer terug.

Meer nieuws uit Sport Kennemerland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons