Tik op neus voor basketbalsters Lions

Sanne van Poelgeest (Den Helder) wordt op weg naar de basket belaagd door Kim Hartman (Lions).
© Foto George Stoekenbroek
Basketbal

De basketbalsters van Loon Lions leden zaterdag een pijnlijke nederlaag tegen Den Helder: 79-63. Maar trainer Thijs Volmer kon wel leven met de nederlaag. ,,Er is geen man overboord. Deze ervaring is goed voor ons en nemen we mee in onze rugzak.”

Lions is dit seizoen na koploper Grasshoppers de best verdedigende ploeg in de Vrouwen Basketball League, maar tegen Den Helder liet het defensief de nodige steken vallen. Tot teleurstelling van Volmer. ,,De tweede rotatie was niet in orde, waardoor er telkens speelsters van Den Helder vrijkwamen. Zo kregen we heel veel open lay-ups om onze oren en liepen we constant achter de feiten aan.”

De Landsmeerse vrouwen kenden een moeizaam eerste kwart, trok de stand in de tweede periode weer gelijk, om bij rust toch weer tegen een achterstand van acht punten aan te kijken. Voor Volmer op dat moment echter geen reden tot ongerustheid. ,,We zijn dit seizoen vaker teruggekomen van een achterstand in de tweede helft. Maar ondanks dat gegeven zag ik wel wat paniek in de ploeg.”

In het derde kwart liep de achterstand verder op en bij aanvang van de laatste tien minuten was de beslissing al gevallen. Lions deed nog wel pogingen, maar kwam niet meer in de buurt van Den Helder. ,,Het is wel goed om een tik op de neus te krijgen. Den Helder vocht echt voor plaatsing voor de play-offs en voor ons waren de belangen toch minder groot. Dat zag je terug in de wedstrijd. We moeten hier lering uit trekken, zodat we klaar zijn voor de bekerfinale en play-offs.”

Meer nieuws uit Sport Waterland