Madjoe verslaat Simokos

Madjoe verslaat Simokos
De West-Friese derby in De Drecht trok dit weekend veel bekijks.
© Foto Theo Groot
Enkhuizen

Hoewel beide coaches van tevoren aangaven dat de mogelijke samensmelting van de selecties van de volleybalsters van Madjoe en Simokos niet meespeelde, was het gejuich vanaf het eerste moment in de wedstrijd toch harder dan normaal. Het gejuich dat uiteindelijk het hardste was, was voor de thuisploeg die met 3-2 in sets won.

,,Ze zijn er inderdaad mee bezig”, begint Simokos-coach Wim Knip nuchter voorafgaand aan het treffen met Madjoe. ,,De meiden onderling zochten elkaar wel wat meer op tijdens de warming-up, maar ik denk niet dat het in de wedstrijd mee zal spelen.”

Over de plannen voor de samensmelting van de selecties van beide clubs is Knip uitgesproken. ,,Ik denk dat het de beste optie is om het volleybal in de kop van Noord-Holland naar een hoger niveau te krijgen en daar te houden.”

Andre Roelofsen, coach van de dames van Madjoe, is het met z’n collega eens. ,,Je hebt een brede, kwalitatief goede selectie nodig en daar schort het bij ons allebei aan. Een samenwerking lijkt dus logisch. Overigens denk ik ook dat het niet mee zal spelen tijdens de wedstrijd. Het is gewoon een Madjoe-Simokos als altijd. Wij hebben de punten nog hard nodig. Ik hoop dat we ons vandaag veilig kunnen spelen voor de rest van het seizoen.”

In de wedstrijd wordt ieder punt met luid gejoel onthaald. Ook de toeschouwers deoen een flinke duit in het zakje. De eerste set golft op en neer, maar gaat uiteindelijk met 21-25 naar de bezoekers. In de tweede set een heel ander beeld. Madjoe is vanaf het eerste moment vlijmscherp en neemt direct een riante voorsprong. Deze houden ze vast om de set vervolgens met 25-11 binnen te slepen.

Simokos staat de hele derde set op achterstand, maar komt op 22-22 toch langszij. Madjoe krijgt vervolgens twee setpoints, maar vier punten later is het alsnog Simokos die er met de set vandoor gaat: 24-26. Madjoe lijkt gebroken, komt zes punten achter in de vierde set, maar recht de rug. Aan de hand van een ontketende Ella Blom pakken ze deze met 25-21.

In het beslissende bedrijf is de eerste klap voor Madjoe en deze blijkt ook nu een daalder waard. Ze denderen - met een beetje geluk - door de set en winnen deze met 15-7. Uitblinker Blom glimt na afloop. ,,Ik heb de hele tijd vertrouwen gehad in de goede afloop. We speelden heel goed, zeker de vijfde set. Nu is het zaak om dit niveau vast te houden en de lijn door te trekken.”

Madjoe-Simokos 3-2.

Setstanden: 21-25, 25-11, 24-26, 25-21, 15-7.

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons