Volendam sluit Beneleague af met teleurstelling

Handbal

De generale repetitie voor de nacompetitie van de eredivisie verliep voor Kras/Volendam zaterdag anders dan gewenst. De ploeg van trainer Peter Portengen hoopte het seizoen in de Beneleague met een goed gevoel af te sluiten, maar liep op bezoek bij Hurry-Up tegen een ruime 28-23 nederlaag aan.

De ploegen gingen in de eerste helft nek aan nek. Hurry-Up had de overhand, maar Volendam zat er door doelpunten van onder meer Robin Jansen (met vijf treffers de topscorer aan Volendamse zijde) telkens nauw achter. Met rust had de thuisploeg echter toch een klein gaatje geslagen: 13-11.

Na de onderbreking werd dit verschil al snel vergroot naar 15-12 en uiteindelijk zelfs 22-14. Volendam slaagde er maar niet in om dit gat te dichten. In de slotfase tilden de Volendammers de stand met vier treffers op rij nog naar 26-23. Hiermee leek het nog spannend te worden, maar Hurry-Up vergrootte dit verschil al snel weer en trok de overwinning over de streep.

„Het was een complete offday van de hele ploeg”, was aanvoerder Léon van Schie na afloop kritisch. „We zijn de hele wedstrijd recht in de armen van de verdedigers gelopen en ook onze dekking stond niet zoals afgesproken. Hopelijk is dit een wake up-call voor de groep, want in de nacompetitie kunnen we ons geen misstappen veroorloven.

Met een zesde plaats in de Beneleague krijgen de handballers één bonuspunt in de nacompetitie van de eredivisie. Herpertz Bevo krijgt er twee, Green Park Aalsmeer drie en OCI-Lions vier.

Meer nieuws uit Sport Waterland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons