Premium

HBC komt laat op gang

HBC komt laat op gang
HBC-er Daniël De Bruijn maakt de bevrijdende 1-0 tegen VSV.
Derde klasse zondag

Vanuit een onmogelijke hoek werkte HBC-middenvelder Daniel de Bruijn in de 67ste minuut de bal in het net van VSV, om te tekenen voor de 4-1 en zijn tweede van de wedstrijd. Het was de voortzetting van een doelpuntenregen die laat begon.

,,Zij hadden net gescoord dan is het wel lekker om er gelijk met de 4-1 eroverheen te gaan’’, aldus De Bruijn na afloop. Zijn eerste doelpunt was het belangrijkste van de wedstrijd. ,,Onze spits maakte ruimte en Menno (Grijsen red.) gaf de bal pan klaar op mijn hoofd.’’

In een wedstrijd die na de eerste helft leek uit te lopen op een doelpuntloos gelijkspel, luidde De Bruijn het startschot door in de vijftigste minuut te scoren. Binnen acht minuten stond HBC met 3-0 voor. Het voorbeeld van De Bruijn werd opgevolgd door HBC spits Luke Vahle . Zijn eerste doelpunt wist hij te maken vanuit een afvallende bal na een vrije trap. Vooral het tweede doelpunt van de spits, een subtiele lob over de uitgekomen VSV-keeper, was van ongekende schoonheid.

Na de eerste drie doelpunten zakte de thuisploeg wat in en zag VSV-speler Daan Tervoort kans om vanuit een corner tot scoren te komen. HBC kwam met 5-1 voor te staan door een prachtig schot in de linkerbovenhoek van de ingevallen Jesse van Loon, nadat hij ruimte had gevonden om te schieten met zijn linkerbeen. Uiteindelijk bepaalde Tim Sewalt de eindstand door een strafschop, gegeven voor een overtreding van Bram Griekspoor op Rick Michielsen, rustig binnen te schieten.

Volgens VSV-coach David Zonneveld miste zijn team vandaag de passie die hij wel bij HBC zag. ,,Er was geen beleving om iets te kunnen doen tegen HBC, drie van hun goals komen uit afvallende ballen waar zij sneller op reageren. Verliezen kan, maar de manier waarop de goals vallen mag niet gebeuren. Veel vanzelfsprekendheden werden niet uitgevoerd, als je hier iets wil afdwingen moeten die dingen wel kloppen.’’

HBC-coach Jasper Ketting was blij met de overwinning, maar had ook wat aan te merken op het spel van zijn team. HBC is één punt verwijderd van koploper DCG. ,,Dan is doelsaldo belangrijk. Als we een doelpunt maken in de eerste helft gaat het een stuk makkelijker. Het is zonde dat wij als team nog niet zover zijn dat we uit onszelf het verschil maken. In de tweede helft zijn we scherper en dichterbij de afvallende ballen. We denken vooruit en alsnog verslappen ze na de 3-0. Dan moeten we juist doorgaan met scoren. Ik heb ze gefeliciteerd met de overwinning en gezegd dat we niets moeten laten afhangen van de laatste wedstrijd.’’

HBC Verhage; Griekspoor Olfers (74. Van Leeuwen) Soomer, Dragt; Goes, W. de Bruijn (59. Van Loon), Grijsen; Vahle, J. de Bruijn, Van Hooff (.71 Van de Linde)

VSV Maenhout; Boogaard, De Zwart, Sewalt, M. Wijdoogen; Michielsen, Rietdijk, R. Wijdoogen (62. De Jong); Niesten, Van der Wal (69. De Boer) Tervoort (8. Kaandorp)

Meer nieuws uit Sport Haarlem

Meest gelezen