Scheidsrechter belaagd tijdens Dynamo - Woudia: wedstrijd gestaakt

Scheidsrechter belaagd tijdens Dynamo - Woudia: wedstrijd gestaakt
© Archieffoto ANP
Ursem

Het duel tussen koploper Dynamo en Woudia is zondag bij een 1-1 tussenstand gestaakt door de scheidsrechter, omdat hij zich bedreigd voelde. De aanvoerder van Dynamo liet zich van zijn slechtste kant zien.

Scheidsrechter P. Börnemann trok in korte tijd twee gele kaarten, bedoeld voor de broers Bonno en Nick Roelofsen. Per ongeluk gaf de scheidsrechter beide kaarten aan één van de broers. Daarop ging de Dynamo-aanvoerder volledig door het lint. Hij misdroeg zich verbaal en botste bovendien agressief met zijn borstkas tegen Börnemann op. De wedstrijdleider bedacht zich geen moment en stapte van het veld.

,,Ik voelde mij bedreigd’’, stelde Börnemann. ,,Daar wil ik het verder bij laten.’’

Dynamo-trainer Marco Boots schaamde zich na afloop diep. ,,Wat er vanmiddag gebeurde is alles waar ik als trainer niet voor sta’’, treurde Boots. ,,Geen respect en agressiviteit. Het was te triest voor woorden. Aanvoerder-onwaardig gedrag; ik denk dat hij dit seizoen niet meer speelt.’’

De uitbarsting van de aanvoerder kwam onverwacht. De minuten voorafgaand aan het exces verliepen namelijk sportief. ,,Er was niets aan de hand, joh’’, zag Woudia-trainer Frank Knijn. ,,Volledig terecht dat de wedstrijd is stilgelegd. Dit gedrag kan echt niet door de beugel.’’

Voordat de wedstrijd werd gestaakt, stond er een 1-1 stand op het scorebord. Sjors Wagenaar kopte Woudia uit een corner op voorsprong. Mirzet Durak verzorgde de gelijkmaker. Hoe de KNVB deze situatie rond deze wedstrijd gaat oplossen, is nog onduidelijk.

Op een video die op Twitter staat, is te zien dat de scheidsrechter wegloopt, terwijl spelers hem naroepen:

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons