Victoria O trakteert KSV op nederlaag

Victoria O trakteert KSV op nederlaag
Strijd om de bal tussen Danny Konijn van KSV en Aron Munster van Victoria O.
© Walter Oliemans Fotografie
Heerhugowaard

Victoria O had de laatste weken moeite met het maken van doelpunten, maar na een droogte van precies een maand wisten de Obdammers het net weer eens te vinden. Op bezoek bij KSV was Victoria O met 1-3 te sterk voor de titelkandidaat.

En dat is een knappe prestatie van de ploeg van trainer Kees Koeman. Het was immers de eerste keer dit seizoen dat een ploeg op sportpark De Kruising wist te winnen. Het was een overwinning van het collectief, want stuk voor stuk hadden de spelers van Victoria O hun mouwen opgestroopt. Toonbeeld van die onverzettelijkheid bij Victoria O was Mark van den Berg die door rigoureus ingrijpen aan veel aanvallen van KSV een einde maakte. Door de strijdlust incasseerde de Obdammers wel zes gele kaarten, maar daar maalde door de driepunter niemand om.

Al na acht minuten kwam Victoria O op voorsprong. Gijs Hoedjes verraste KSV-doelman Dion Bleeker met een schot vanaf een meter of dertig. De bal verdween in de hoek, maar had eigenlijk geen probleem mogen opleveren voor Bleeker. KSV ging vervolgens op zoek naar de gelijkmaker, alleen ontbrak het de thuisclub aan geluk. KSV-spits Danny Konijn was het dichtst bij de gelijker. Hij verscheen voor de uitkomende Thomas Bakker, doelman van Victoria O, en lobte de bal over hem heen. Via de onderkant van de lat leek de bal in het doel te gaan. Iedereen bij KSV juichte al, maar de scheidsrechter stond te ver weg om het doelpunt waar te kunnen nemen. ,,Ik denk het wel”, lachte doelman Bakker na afloop op de vraag of de bal van Konijn over de lijn was. ,,Over geluk hadden we deze keer niets te klagen”.

In de tweede helft had Victoria O een bliksemstart. Na anderehalve minuut gleed Tino Rood de bal op in het doel na uitstekend voorbereidend werk van invaller Kaay de Jong. Omdat KSV in de tweede helft slechter voor de dag kwam dan voor de rust, leek het erop dat de overwinning voor Victoria O niet meer in gevaar zou komen. Doordat Bart Velseboer twintig minuten voor tijd de aansluitingstreffer maakte, kwam er toch nog een spannende slotfase. Aan die spanning maakte Billy N’tare een einde. De invaller van Victoria O brak door op links en schoot de bal vanaf de zijkant van het strafschopgebied langs de uitkomende Bleeker. Die tegenslag kwam KSV niet meer te boven.

Door de overwinning van Victoria O houdt de ploeg van Koeman zicht op de tweede periodetitel en is ook de vierde plaats, die ook nacompetitie kan opleveren, nog haalbaar.

KSV-Victoria O 1-3.

9. Hoedjes 0-1, 47. Rood 0-2, 70. Velseboer 1-2, 86. N’tare 1-3.

KSV: Bleeker, Karels, Van de Ham, Willemse, Top, (Zonneveld), Biersteker (Snel), Van Tunen (Does), Havermans, Van de Roest, Velseboer, Konijn.

Victoria O: Bakker, Ootes, Van den Berg, Munster (Schaut), Gleijsteen (De Jong), Hoedjes, Klaver, Koopman (N’tare), Luiken, Leek, Rood.

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons