Zuiderzeepop slaat aan in Enkhuizen: tweede editie wellicht al in najaar

Ramblin Mind in de grote zaal van De Nieuwe Doelen.

Ramblin Mind in de grote zaal van De Nieuwe Doelen.© Foto Theo Groot

Theo Groot
Enkhuizen

,,Er heerst een goede sfeer, vooral hier in het voorcafé. Ik speelde al vanmiddag zelf met Just Wednesday, maar heb mijn spullen naar huis gebracht en ben weer teruggekomen."

Kees van Spronsen luistert, tevreden een biertje drinkend, naar Les Hommes du Nord in de foyer van De Nieuwe Doelen, Daar wordt zaterdag voor de eerste keer Zuiderzeepop gehouden.

Widia de Jong-Baldewsing, die samen met Willem van Zadelhoff het festival met live muziek heeft georganiseerd, is redelijk tevreden. ,,Met een paar honderd mensen gaat het goed voor de eerste keer. Er hangt een prima sfeer en met de achttien verschillende bands hebben we voor iedereen geschikte muziek en dat zie je terug in het publiek. En ik heb vandaag al drie sponsoraanbiedingen gekregen van grote bedrijven uit de buurt."

Ze wil zeker een tweede editie van de grond tillen, misschien al in het najaar. Maar dat wordt dan na de Halloweenfair op 19 en 20 oktober, die ze met de StecWF nu voor de vijfde keer gaat houden. Van de vrijwilligers bij Zuiderzeepop komen er veel van de Halloweenfair.

Het festival biedt een podium voor veel muzikanten uit de buurt. Door de verlegde entree is de foyer een intiem voorcafé geworden voor kleinere groepen, duo's en singer/songwriters. De grote zaal is voor de grotere bands.

Minuut stilte

Om acht uur werd er een minuut stilte gehouden om Siebe Viegers te gedenken.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen