Stroomstoring in Zeeheldenwijk Baarn opgelost [update]

© Foto’s: Caspar Huurdeman

1 / 3
Baarn

Tijdens werkzaamheden aan een complexe storing in het gemaal op de hoek van de Doormanlaan en Eemweg in Baarn is vrijdagavond op straat en in woningen op de Doormanlaan, Eemweg en Bestevaerweg de stroom uitgevallen. Zaterdagmiddag rond 13.45 uur was de storing verholpen.

De monteurs van Stedin gingen vrijdagmiddag om 17.30 uur aan het werk. Rond 18.30 uur viel tijdens de werkzaamheden in het gemaal de stroom uit waardoor vijftig huishoudens in de Zeeheldenwijk zonder stroom kwamen te zitten. Rond middernacht was de vermoedelijke breuk in een kabel nog niet gevonden.

Een woordvoerster van Stedin meldde zaterdagochtend dat de storing is ontstaan door een breuk in twee kabels. De breuk in de eerste kabel werd om 6.30 uur hersteld, de breuk in de tweede kabel was nog niet gevonden.

Om 12.30 uur zaten nog twintig huishoudens zonder stroom. De storingsplek is inmiddels gevonden en de monteurs zijn aan het werk, meldde de woordvoerster.

Rond 13.45 was de storing verholpen en hadden alle huishoudens weer stroom.

Bewoners melden zaterdagochtend op Twitter dat de storing nog niet is verholpen:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen