Siebe is gevonden, maar hoe is hij overleden?

Siebe Viegers werd voor het laatst gezien in de Zilverstraat, bij de groene cirkel. Zijn lichaam is vrijdag gevonden bij de Oosterdijk (rode cirkel)© Beeld: Cyclomedia

Eric Molenaar
Enkhuizen

De politie verwacht dat het nog enige tijd zal duren voor meer bekend is over de doodsoorzaak van Siebe Viegers. Een ongeval, zelfdoding of een misdrijf, officieel kan in dit stadium niets worden uitgesloten. Om de doodsoorzaak te achterhalen wordt sectie verricht.

Het lichaam van de 26-jarige Enkhuizer werd vrijdag aan het eind van de middag gevonden in het water van het IJsselmeer bij de Oosterdijk, nadat een passant had gemeld dat daar een persoon in het water lag. De politie startte een onderzoek en bevestigde zaterdagmorgen officieel dat het ging om de sinds 15 februari vermiste Enkhuizer.

Daarmee komt een eind aan een maand van onzekerheid en wanhoop. Met man en macht is gezocht naar de man die in de nacht van 14 op 15 februari na een bezoek aan zijn stamcafé De Slof spoorloos verdween. Onder meer met speurhonden en sonarapparatuur, op en rond het water in het centrumgebied en bij het Enkhuizer Zand, en in het Streekbos. Er werden in de wijde omgeving - tot in Amsterdam en Alkmaar - posters opgehangen, oproepen gedaan op sociale media en op televisie.

Het is een raadsel hoe hij in het water langs de Oosterdijk is beland, nabij de kruising met de Haling. Dat is hemelsbreed twee kilometer noordwaarts vanaf de Zilverstraat, waar hij op camerabeelden van het stadskantoor voor het laatst is gezien. Ook andere camerabeelden van winkels en horecazaken zijn bekeken, zonder dat het iets opleverde. Zijn auto en fiets stonden thuis, op enkele honderden meters van De Slof. Toen hij het café rond half drie die vrijdagnacht verliet was hij volgens uitbater Ciska Klein zeker niet depressief of dronken.

Bijeenkomsten

Vrijdagavond in De Slof en zaterdagmorgen in jongerencentrum Cayen waren er bijeenkomsten voor vrienden van Siebe. Die hadden een grote opkomst. ,,We dragen het met elkaar’’, zei jongerenwerker Jochem Hoven, die ook als contactpersoon naar de familie van Siebe optreedt. De familie heeft gevraagd om privacy.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen