035-kwis is gestart: achttien teams voor het goede doel in de ’Hilversumste quiz ooit’

Het uitreiken van de 51 vragen in Mout, zaterdagochtend.© foto facebook 035 kwis

Eric Lorier
Hilversum

Niet raar opkijken als je vandaag of morgen groepjes mensen peinzend met papieren in hun hand naar gevels ziet turen of in een café alleen naar de borden aan het plafond ziet staren, het zijn waarschijnlijk gewoon deelnemers aan de door de Lionsclub Hilversum georganiseerde 035 Kwis.

Achttien teams van gemiddeld een deelnemer of acht zijn zaterdagochtend bij Mout op het Marktplein gestart met hun missie: het oplossen van 51 best lastige vragen over Hilversum. Deadline: zondagavond negen uur, want dan moeten de antwoorden worden ingeleverd. De teams spelen voor de eer, maar vooral ook voor het door elke ploeg van tevoren bepaalde goede doel. Daar gaat de te winnen geldprijs namelijk naartoe.

Het fanatisme spatte er meteen al bij het begin van de quiz vanaf, vertelt Raymond Serré van de organisatie. ,,Was geweldig om te zien. Eén van de antwoorden is hier in Mout te vinden. Ik verklap het niet helemaal, maar het heeft te maken met een bord dat hier hangt. Was zo grappig, je ziet meteen iedereen zoeken. Eentje zag het antwoord, die gaf een knipoog en was meteen weg. Wil niks verraden aan de andere teams natuurlijk!”

Serré is bijzonder tevreden met het aantal deelnemers. Vorig jaar ging de eerste editie van de quiz niet door, vanwege een wat onhandige timing waardoor bijna niemand kon. Dit jaar gaat dat een stuk beter. ,,Acht teams, dus dat zijn zo’n honderdvijftig mensen. En die hebben natuurlijk ook weer vrienden en kennissen die op de achtergrond meedoen. Dus er zijn alles bij elkaar aardig wat mensen met onze quiz bezig dit weekeinde.”

De ploegen hebben vanaf het startmoment exact 35 uur de tijd om de antwoorden te vinden. En dat wordt een hele klus. ,,Het is van alles wat”, vertelt Serré. ,,Wat geschiedenisvragen, wat natuur, voor sommige vragen moet je met de gps werken, er zijn fotovragen - een detail van een redelijk bekend gebouw in Hilversum bijvoorbeeld - , er zijn vragen waar je heel erg goed voor moet kunnen googelen, er zijn vragen waar je echt voor op pad moet en in winkels moet kijken, echt van alles.”

Zondagavond negen uur moeten de antwoorden worden ingeleverd bij Mout. De prijsuitreiking is volgende week zondagmiddag.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen