Astronaut, illusionist en bijna duizend leerlingen uit de Noordkop naar volgeboekt techniekevent in Den Helder

Astronaut, illusionist en bijna duizend leerlingen uit de Noordkop naar volgeboekt techniekevent in Den Helder
Illusionist Timon Krause.
© Foto Max Brunnert

Astronaut André Kuipers en illusionist Timon Krause zijn te gast tijdens een volgeboekt tweede Promotie Event Techniek (PET) in Den Helder op maandag 3 juni. Beiden geven een presentatie in theater De Kampanje.

Liefst 24 basisscholen en 940 leerlingen uit de hele Kop van Noord-Holland doen aan het evenement mee. Dat is bijna een verdubbeling van de eerste editie in 2018. De basis voor een tweedaags PET in de toekomst is hiervoor dan ook gelegd, aldus het samenwerkingsverband De Kop Werkt.

Kiezen voor techniek

Tijdens het PET, georganiseerd door Tech@Connect en lokale bedrijven, worden leerlingen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs geïnspireerd om te kiezen voor een technisch beroep. Ze zien en ervaren hoe breed de techniek is, en dat er voor ieder talent en opleidingsniveau een passende carrie`re in de regio Noord-Holland Noord bestaat. Dat gebeurt onder meer tijdens de Techniekmarkt met doe- en beleefactiviteiten in Gebouw 66 op Willemsoord in Den Helder. Hiervoor zijn diverse bedrijven uitgenodigd om zich te presenteren.

Optredens

Illusionist Krause – ’Beste mentalist van Europa in 2016-2017’- verwerkt in zijn optreden voor 240 leerlingen wetenschap en techniek. Astronaut Kuipers vertelt aan zevenhonderd kinderen over zijn avontuur in de ruimte, om te laten zien dat wetenschap en techniek veel mogelijk maken.

Meer nieuws uit Den Helder e.o.

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons