Acties op Schiphol maandag voor goed pensioen

SCHIPHOL

Meerdere bedrijven op Schiphol gaan maandag actievoeren voor een goed pensioen, meldt vakbond FNV. Werknemers in de beveiliging, passagiers- en bagageafhandeling leggen hun werk voor 66 minuten neer. Schoonmaaksters staken de hele dag, vanaf middernacht.

De actievoerders vragen om een goed pensioen. Ze willen onder meer een bevriezing van de AOW-leeftijd op 66 jaar en het schrappen van een boete voor mensen die eerder stoppen, omdat ze zwaar werk verrichten.

Lees ook: Maandag drukke spits door pensioenprotest, hulpdiensten rijden 66 kilometer per uur over snelweg van Noord-Holland naar Den Haag

Daarnaast moeten pensioenen met de lonen meestijgen. Ook zelfstandigen en mensen met een onzeker contract moeten een pensioen kunnen krijgen.

Honderden hebben zich volgens de bond actiebereid verklaard. Sommige actievoerders vertrekken vervolgens naar de landelijke pensioendemonstratie op het Malieveld in Den Haag. Medewerkers van KLM blijven wel gewoon aan het werk.

Lees ook: Spoorbonden: maandag staking voor pensioen

FNV verwacht niet dat passagiers vluchten zullen missen door de acties. Schiphol waarschuwt reizigers op zijn site dat de luchthaven tussen 06.00 en 07.06 uur niet bereikbaar is met openbaar vervoer.

Veiligheidspersoneel is opgeroepen om te staken vanaf 12.30 uur, en schoonmaakpersoneel wil 24 uur het werk neerleggen. Volgens Schiphol kunnen al met al de wachttijden wel wat oplopen.

Meer nieuws uit Uitgelicht

Meest gelezen