Oranjes bij NLdoet in Huizen en Soest [video]

1/7
Huizen

Hoog bezoek vrijdag voor de vrijwilligers van NLdoet in Huizen en Soest. De Oranjes hielpen vrijwilligers bij twee projecten in die plaatsen.

Prinses Beatrix, prins Constantijn, prins Bernhard jr. en prinses Annette staken de handen uit de mouwen bij Stichting Instrumentendepot Huizen, waar ze gedoneerde instrumenten opknapten en klaar maakten voor gebruik.

Stichting Instrumentendepot Leerorkest in Huizen zorgt ervoor dat in principe ieder kind de kans krijgt een instrument te leren bespelen. Zij geven instrumenten in bruikleen, zodat de aanschaf van een duur instrument geen obstakel hoeft te vormen.

Oranjes bij NLdoet in Huizen en Soest [video]
Prinses Beatrix en prins Constantijn.
© Foto ANP

Koning Willem-Alexander kwam ’s middags naar kinderboerderij de Veenweide in Soest. Dat is een plaats waar mensen met een beperking of dementie dagbesteding krijgen. Koning Willem-Alexander hielp daar met het inrichten van een sprookjestuin voor kinderen.

Oranjes bij NLdoet in Huizen en Soest [video]
Prins Bernhard.
© Foto ANP

Het was de bedoeling dat ook koningin Máxima naar Soest zou komen, maar zij moest vanwege de naweeën van een kleine medische ingreep verstek laten gaan.

Het is dit jaar de vijftiende editie van NLdoet. Honderdduizenden vrijwilligers zetten zich vrijdag en zaterdag in voor meer dan 8000 projecten: van high teas voor eenzame bejaarden tot het opknappen van buurthuizen.

Meer nieuws uit Gooi

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons