Politie bevestigt: lichaam Siebe aangetroffen in water langs Oosterdijk in Enkhuizen

Politie bevestigt: lichaam Siebe aangetroffen in water langs Oosterdijk in Enkhuizen
Enkhuizen

In het water langs de Oosterdijk in Enkhuizen heeft de politie vrijdag aan het einde van de middag een lichaam aangetroffen. De politie bevestigt zaterdagochtend dat het om het lichaam van de sinds 15 februari vermiste Siebe Viegers gaat.

Een passant meldde omstreeks 17.00 uur dat er in het water langs de Oosterdijk een persoon in het water lag. Het lichaam werd uit het water gehaald en de politie startte een onderzoek.

De politie was vrijdagavond nog druk met het onderzoek naar de identiteit en de doodsoorzaak. Een woordvoerder kon nog niet officieel bevestigen dat het om Siebe ging. Zaterdagochtend kwam die bevestiging wel.

De 26-jarige Enkhuizer verdween in de nacht van 14 op 15 februari. Hij verliet rond 2.30 uur café De Slof in de Westerstraat en werd voor het laatst op camerabeelden gezien in de Zilverstraat.

In de stad is de afgelopen tijd veel gezocht, onder meer met speurhonden en vanuit bootjes met sonarapparatuur. Op televisie en met posters werd aandacht gevraagd voor zijn vermissing. Het leverde niets op.

Lees ook: Tv-aandacht brengt vermiste Siebe uit Enkhuizen niet terug [video]

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen