Benefietconcert in Groote Weiver voor Koogerpark

Benefietconcert in Groote Weiver voor Koogerpark
In het Koogerpark vinden veel activiteiten plaats. Om dat vol te houden wordt een benefietconcert gehouden in de Groote Weiver.
© Archieffoto
Wormerveer/Koog aan de Zaan

De Stichting Koogerpark houdt zondag een benefietconcert in de Groote Weiver in Wormerveer.

„Helaas is het voor een stichting als de onze erg lastig om onze begroting rond te krijgen”, vertelt Menno de Haas, voorzitter van de Stichting Koogerpark. „Er zijn slechts beperkte mogelijkheden, waaronder de subsidie voor activiteiten waarbij vrijwilligers actief zijn, maar daar brandt de schoorsteen niet van. Mede doordat onze activiteiten vrijwel allemaal gratis toegankelijk zijn, en onze consumpties vriendelijk geprijsd, zijn de opbrengsten gering. En die laagdrempeligheid willen we graag behouden.”

Over het benefietconcert zegt hij: „Dit is een mooi voorbeeld van samenwerking tussen verschillende culturele initiatieven en voor ons helaas bittere noodzaak.” De stichting Koogerpark organiseert inmiddels al meer dan 25 jaar activiteiten in het gelijknamige park.

De aanvang van het benefiet is 13.30 uur en de optredens gaan door tot een uur of elf ’s avonds. Bekende namen als Tomahawk, Inbetween Colors, The Mieters en Mokerslag worden afgewisseld met nieuw talent, zoals Cocoa River. De meeste acts hebben al eens in het Koogerpark opgetreden. De toegang bedraagt tien euro voor de hele dag en komt geheel ten goede aan de stichting. Medewerking wordt ook verleend door Creative factory en Rock the Kasbah, actief voor (en door) met name Syrische nieuwkomers.

Meer nieuws uit Zaanstreek

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons