De bloemen kunnen alvast worden besteld: Veerhuys heeft nog een zege nodig voor de titel

De bloemen kunnen alvast worden besteld: Veerhuys heeft nog een zege nodig voor de titel
Jorg Ooievaar verschalkt Scagha’66-keeper Ruud Dekker en maakt de 3-0.
© Foto Theo Groot
Hoorn

,,Of er niet toch al stiekem ergens bloemen staan?’’, herhaalt Antoine Gooyers de vraag als het duel tussen Veerhuys en Scagha’66 er eenmaal op zit. Zijn ploeg heeft zojuist met 8-6 gewonnen en bij puntverlies van naaste achtervolger Texel’94, dat in Harderwijk een uur later pas begon, is het kampioenschap in de eerste divisie A een feit voor de Hoornse zaalvoetballers. ,,Nee gek, zij wonnen de vorige keer thuis met 21-1 van Sporting Harderwijk. Die gaan vandaag echt geen punten verspelen hoor.’’

En dus worden er in de bar van de Vredehof geen voorbereidingen getroffen voor een feestje. Sterker nog, de meeste van zijn spelers komen Gooyers vrijwel direct als ze uit de kleedkamer komen een handje geven. Ze gaan naar huis. Net als hun trainer gaan ook zij ervan uit dat de titel nog minimaal een week op zich laat wachten.

Dat er wel alvast bloemen kunnen worden besteld staat vast. Het gat met de eilanders blijft immers acht punten na de uiteindelijke 4-10 zege van Texel’94. Bij winst volgende week op FC Marlène 2 is de titel dus alsnog een feit. Dan maakt het niet uit of Texel’94 wint of verliest.

,,We moeten er nog één winnen van de laatste drie wedstrijden. Laat het dan volgende week maar gelijk zijn, dan ben je ervan af’’, zegt Gooyers over het duel dat wacht met de reserves van de club uit Heerhugowaard. Een blik op de stand leert dat dit over zeven dagen geen al te groot probleem mag zijn. FC Marlène 2 won dit seizoen pas drie keer en staat voorlaatste op de ranglijst.

Generale repetitie

Het duel met Scagha’66 was dan ook een generale repetitie voor de kampioenswedstrijd. In het eerste kwartier lijkt het een feestelijke doorloop te worden. Via twee treffers van Younes Daari en goals van Jorg Ooievaar en Max Boukens loopt Veerhuys snel ver weg bij de gasten. Toch is de buffer halverwege nog maar een doelpunt: 4-3.

,,Het ging te gemakkelijk in de beginfase’’, leidt Gooyers hiervoor de reden in. ,,Daardoor gingen we teveel lopen met de bal. Vooral Younes. Ik ken die jongens van Scagha’66 al jaren. Dat is een slimme ploeg, die weet dat het ons pijn kan doen in de counter. En dat deden ze. Helemaal omdat wij bij balverlies onvoldoende omschakelden.’’

Euvel

Even, zo bekent de trainer die drie weken geleden zijn rentree maakte bij Veerhuys, nadat de club Peter van der Slikke ontsloeg, kneep Gooyers ’m nog op de bank. ,,Toen stonden we opeens met 5-6 achter. Het zal me toch niet gebeuren, dacht ik toen wel even.’’ Het euvel was hetzelfde als voor rust: balverlies leidde de tegentreffers in.

Toch schort er meer aan. Veerhuys speelt met een jonge, onervaren ploeg, waarin te veel kwaliteitsverschil zit. Ook zijn er amper automatismen en vaste spelhervattingen. Het maakt dat er te vaak fouten in het spel sluipen. In de eerste divisie blijft het vaak zonder gevolgen, maar het betekent huiswerk voor de beleidsbepalers van de club. Want hoewel de ploeg volgende week een feestje wacht, is dit Veerhuys nog zeker niet klaar voor de eredivisie.

Veerhuys-Scagha’66 8-6.

2. Daari 1-0, 3. Darri 2-0, 11. Ooievaar 3-0, 12. Boukens 4-0, 13. Broersen 4-1, 13. Schouwvlieger 4-2, 18. Schouwvlieger 4-3, 21. Ooievaar 5-3, 22. Klein 5-4, 23. Buik 5-5, 24. Smit 5-6, 27. Buurman 6-6, 37. Daari (pen.) 7-6, 38. Daari 8-6.

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons