Telstar boekt magere overwinning op Jong AZ [video]

Telstar boekt magere overwinning op Jong AZ [video]
Velsen-Zuid

Telstar heeft voor de derde maal op rij een wedstrijd winnend afgesloten. En voor de derde keer gebeurde dat met een goal tegen nul. Terell Ondaan hielp Telstar thuis tegen Jong AZ pas laat over het dode punt heen.

Jong AZ speelde heel defensief. Het trok een rode muur op van vijf en soms zelfs zes verdedigers.

De witte leeuwen zetten daar weinig creativiteit tegenover. Melle Springer kwam geen enkele keer zijn directe tegenstander voorbij, de anders zo vindingrijke Senne Lynen grossierde in slordigheid en Terell Ondaan miste scherpte.

De grootste kans voor Telstar werd notabene voorbereid door AZ-doelman Rody de Boer, vorig jaar bij Telstar de keeperssensatie van de eerste divisie. Hij gaf de bal aan Ahmad Moreira, die had de bal voor het intikken maar faalde.

De Alkmaarders kwamen er in de eerste helft een aantal keer zeer gevaarlijk uit. Ondrej Mihalik was in de zesde minuut al dichtbij een goal, maar Zonneveld redde scherp.

In de tweede helft had AZ het betere van het spel. De grootste kans was voor de Alkmaarders. Het schot van Mihalik leek Zonneveld te hebben gepasseerd, maar Toine van Huizen redde op de doellijn.

Diep in de tweede helft kreeg Telstar toch nog zijn doelpunt. Uit een vrije trap net buiten de zestien wist Terell Ondaan te scoren.

Meer nieuws uit AZ

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons