Man overleden na aanrijding op N208 Haarlem

1/7
Haarlem

Een voetganger raakte vrijdagochtend ernstig gewond bij een aanrijding met een bestelbusje, op de hoek van de Delftlaan (N208) met de Orionweg in Haarlem-Noord. Het 83-jarige slachtoffer is later op de dag aan zijn verwondingen overleden.

Rond kwart voor zeven gebeurde het ongeval. Passanten startten direct met reanimatie. Meerdere hulpdiensten, waaronder een traumateam, zijn ingezet. Ambulancemedewerkers en het traumateam zijn lange tijd met het slachtoffer bezig geweest voordat hij met spoed naar het ziekenhuis is gebracht. De politie liet later op de dag weten dat het om een 83-jarige man uit Bloemendaal gaat en dat hij in het ziekenhuis is bezweken aan zijn verwondingen.

Door het ongeval was de N208 richting Velsen vanaf de Orionweg helemaal afgesloten voor het verkeer. Inmiddels is de weg weer open.

De bestuurder van het bestelbusje is een 54-jarige man uit Vogelenzang. Hij is door de politie aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Dat is een standaardprocedure bij ernstige verkeersongevallen.

Meer nieuws uit Haarlem

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons