GroenLinks: Gemeente Langedijk zwijgt over forse overschrijding

GroenLinks: Gemeente Langedijk zwijgt over forse overschrijding
Langedijk

Volgens GroenLinks Langedijk heeft de gemeente het budget voor externe inhuur van personeel met meer dan 700 procent overschreden. GL-raadslid Maurice Schoutsen heeft hier raadsvragen over gesteld, meldt de partij.

Volgens Schoutsen heeft het college toegezegd dat de raad tussentijds geïnformeerd zou worden over financiële zaken. Zijn partij constateert nu dat dit niet gebeurd is. De partij is vervolgens zelf achter deze openbare cijfers bij het CBS aangegaan. Met als conclusie dat de gemeente de begroting van 2018 inzake inhuur ingeleend personeel wel heel fors heeft overschreden. Op de Langedijker begroting was 484.000 euro vrijgemaakt maar er is 4.023.000 euro uitgegeven.

GroenLinks hecht waarde aan een gezonde financiële gemeente en is extra alert op uitgaven die de begroting overschrijden of het belang voor de inwoners niet dienen. De partij wil nu van het college weten of de overschrijding van ruim 3,5 miljoen euro correct geconstateerd is. GroenLinks vindt dat het college de raad teleurstelt door deze enorme uitgaven gedaan te hebben, zonder opgaaf van redenen. Schoutsen noemt het ’zorgwekkend om te zien hoe weinig soms het college de raad informeert, soms niet volledig en soms niet tijdig’.

Hij vindt dat de gemeente prioriteiten moet stellen. Er liggen een paar stevige opgaves voor de deur, zoals de energietransitie, de jeugd- en ouderenzorg, de bouw van duurzame woningen maar ook het behoud van natuur. ’Wat GroenLinks betreft stroomt daar het geld van de inwoners van Langedijk naartoe’.

Meer nieuws uit Alkmaar

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons