Motorcoureur Rob Hartog op tijd hersteld van gebroken arm voor race in Thailand

Motorcoureur Rob Hartog op tijd hersteld van gebroken arm voor race in Thailand
Rob Hartog gaat ondanks een harde val in Australië dit weekend toch gewoon van start in Thailand voor de tweede race van het WK Supersport 600.
© Foto Team Hartog - Against Cancer
Abbekerk

Op het Chang International Circuit in het Thaise Buriram wordt dit weekend de tweede ronde van het WK Supersport 600 verreden. Motorcoureur Rob Hartog verschijnt hier ’gewoon’ aan de start.

Lang was het allerminst zeker dat de Abbekerker zijn Kawasaki ZX-6R hier zelf naar de startlijn zou sturen. De opening van het seizoen verliep voor Hartog immers desastreus. Tijdens de training op het circuit van Phillip Island in Australië, nu ruim twee weken geleden, kwam hij hard ten val. De coureur brak zijn onderarm. De Filipijnse rijder Timoteegras Joseph Cus Alberto stond al stand-by als vervanger voor het geval Hartog niet hersteld zou zijn.

Het blijkt niet nodig. Afgelopen week boekte Hartog veel progressie in zijn herstel en na een test op een straatmotor gingen de lichten op groen om in Thailand van start te gaan. Er is nog wel één kleine maar, want Hartog moet nog een medische test doorstaan van de artsen van de organisatie. De Abbekerker laat weten geen problemen te voorzien aangezien hij zijn arm goed kan gebruiken. Hartog gaat er wel van uit dat de race vanwege zijn arm en de tropische temperaturen niet gemakkelijk zal worden, maar hij voegt hieraan toe er vertrouwen in te hebben dat hij de finish haalt.

Een stuk beter dan Hartog verging het Glenn van Straalen tijdens de eerste wedstrijd van het wereldkampioenschap voor 600cc’s. De Hoogkarspeler reed in Australië met een veertiende plek direct in de punten. Deze eindklassering vergde een flinke inhaalrace. De coureur van het EAB Racing Team vertrok immers van de 22e startpositie. Uiteindelijk finishte hij dus acht plekken hoger, goed voor twee WK-punten in de stand. Het past precies in het plaatje dat Van Straalen dit jaar voor zichzelf heeft geschetst. Hij ziet zijn eerste seizoen in deze klasse weliswaar als een leerjaar, maar wil behalve veel progressie boeken ook geregeld in de punten rijden.

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons