FC Volendam met ’Vlak-middenveld’ tegen koploper FC Twente

FC Volendam met ’Vlak-middenveld’ tegen koploper FC Twente
Volendam

Op bezoek bij koploper FC Twente voert trainer Hans de Koning behoorlijk wat wijzigingen door in zijn basiselftal. Noodgedwongen moet hij de geschorste Daryl Baly en Kevin Visser vervangen. ,,We gaan spelen met een Vlak-middenveld”, grapt De Koning die Gerry Vlak inbrengt en die dus samen laat spelen met zijn broertje Jari.

Ties Evers neemt de rol centraal achterin over van Daryl Baly. ,,Bij Erik Schouten ontbreekt nog het echte wedstrijdritme na zijn lange blessure. Het is ook niet helemaal eerlijk voor Erik om direct tegen Twente te spelen. Bovendien stond Ties er wanneer ik hem nodig had.”

Op de rechtsbackpositie keert Robin Schouten juist terug van een schorsing. ,,En voorin wijzig ik misschien wat, maar dat houd ik nog voor me”, hint De Koning op een konijn uit een hoge hoed.

FC Twente is momenteel in topvorm. Van de laatste twaalf duels wonnen ze er elf en speelden ze er eentje gelijk. Die serie begon in Volendam, waar het in 1-2 eindigde. ,,Wij waren zeker niet de onderliggende partij en verloren onverdiend. Dat houd ik mijn spelers ook voor. Als we hetzelfde kunnen brengen als na rust tegen Go Ahead, dan hoeven we voor niemand onder te doen”, aldus De Koning die uitkijkt naar de entourage in Enschede waar 25.000 fans worden verwacht. ,,Voor negentig procent van de spelers zal dat even wennen zijn. Dat mag een paar minuten, daarna moeten we er staan en niet bang zijn om te verliezen zoals voor rust tegen Go Ahead Eagles. Dat kan een wijze les zijn geweest. Wij kunnen Twente pijn doen.”

De weersomstandigheden gaan ook een rol spelen vrijdagavond. ,,Het veld zal zwaar en drassig zijn. We moeten dus onze krachten iets meer spreiden.”

Meer nieuws uit FC Volendam

Meest gelezen