Vios verzuimt derde plaats nagenoeg veilig te stellen

Veenendaal

Vios ’79/Gomes NH heeft bij Heuvelrug verzuimd de tweede plaats in de topklasse zaalvoetbal over te nemen van Lebo 2. Door de 4-3 nederlaag is het zelfs weer oppassen voor De Ruif dat vanavond op vijf punten kan komen en nog tegen de buren speelt.

Dat altijd al sprankelende affiche, ditmaal op vrijdagavond 5 april in Warmenhuizen, krijgt door de gang van zaken in de slotfase alleen maar meer kleur.

Coach Gerben Botman moest het in Veenendaal om verschillende redenen doen zonder sterkhouders als Maarten Blankendaal, Bob Tesselaar en Robin Schilder. Nick Schipper ondervindt nog de naweeën van een hersenschudding.

De eerste helft werd door Vios, slordig en onwennig, met een 1-0 achterstand afgesloten. Daarna kon Kai Botman in een betere tweede periode pas bij 3-0 tegen scoren. Frank van den Berg raakte de lat en de thuisclub kwam in een onbewaakt ogenblik op 4-1. Invaller Miles Vork en een klutsbal van de meevoetballende keeper Coen Filee bepaalden de eindstand op 4-3. Een onnodige maar zeker geen onterechte nederlaag, zo werd in het kamp van Vios vastgesteld.

Coach Botman: ,,De ploeg speelt los van alles natuurlijk een geweldig seizoen. En pakt punten ten koste van sterke tegenstanders. Tegen zogenaamde laagvliegers gaat het wel eens mis. Jammer, want we hadden de derde plek al bijna veilig kunnen stellen. Dan over een week maar tegen de gedoodverfde kampioen JCK Aiso.’’ De Ruif, dat volgende week naar Heuvelrug moet, ontvangt vanavond Zwaag.

Meer nieuws uit Sport Schagen

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons