Tevoko laat winst liggen

Tevoko laat winst liggen
Dinto 2 valt aan, Tevoko verdedigt
© Foto Marc Moussault
Warmenhuizen

De volleybalsters van Tevoko hebben tegen de reserves van Dinto de zege laten glippen. De Texelse selectie gaf een 0-2 voorsprong uit handen en verloor na een twee uur durende strijd met 3-2.

Aanvoerster Connie Joling van Tevoko baalde toch wel enigszins van het duel. „We waren mat en eigenlijk was Dinto dat ook wel. Daardoor werd het een stroperige wedstrijd. Wij maakten net als Dinto heel veel servicefouten en dan gaat het tempo er uit.” Ook het weggeven van de winst was voor de eilandbewoonster zuur. „We konden geen vuist meer maken. In de derde set viel Monique Leijstra ook nog eens uit met een enkelblessure. We konden dat niet gemakkelijk opvangen.”

In de thuiswedstrijd had Tevoko een knappe 4-0 winst behaald op de jeugdige opponent en daar leek het de eerste twee sets weer op uit te draaien. Dinto grossierde in onnodige fouten en de bezoeksters speelden een slim spelletje. De gevarieerde aanvallen van Joannie van Elk en Ivet Former werden door Joling uitstekend geregisseerd. Dinto maakte een forse achterstand ongedaan.

Sluwe

Daarna ging het team echter forceren. Veel smashes belandden ver achter de achterlijn en Tevoko profiteerde dankbaar. Met sluwe plaatsballen van Liedeke Ijdens haalde de ploeg de eerste set met 23-25 binnen.

Ook in het tweede deel kwam Dinto weer op voorsprong. Tevoko kon echter door een goede opslagserie van Hannah Ipenburg de set met 23-25 naar zich toe trekken. De coach van Dinto greep hierna in. Hij bracht een jeugdspeelster uit het vierde team binnen de lijnen en deze linkshandige aanvalster eiste direct een hoofdrol op aan het net. Bij een 18-8 stand verzwikte Monique Leijstra haar enkel. Buitenaanvalster Hannah Ipenburg moest daardoor de honneurs in het centrum waarnemen en zij wist knap enkele keren langs de lange blokkering te scoren. Tevoko kwam nog goed terug, maar Dinto had genoeg marge om de aansluitingstreffer met 25-20 te maken. Ook de vierde set ging met 25-16 naar de thuisploeg. In de beslissende set kon Dinto de 8-6 veldwissel tot het eind vasthouden en won met 15-12.

De degradatie naar de eerste klasse is inmiddels bijna niet te voorkomen weet ook Joling. „We hebben dit seizoen heel veel mooie wedstrijden gespeeld, maar we komen voor de promotieklasse net te kort, dat is wel gebleken.” De ploeg kijkt al weer voorzichtig vooruit naar volgend seizoen. „We gaan zeker door. Misschien in een iets andere samenstelling. We hebben jeugd, die mogelijk een stap kan maken.”

Meer nieuws uit Sport Den Helder

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons