Moeder en stiefvader uit Zwaag ontkennen rol in dood dochter Joëlle

Moeder en stiefvader uit Zwaag ontkennen rol in dood dochter Joëlle
ZWAAG

De 64-jarige Leonard den H. en de 60-jarige Linda H. uit Zwaag ontkennen dat ze dochter Joëlle Tromp (29) met opzet hebben gedood of haar actief hebben geholpen met zelfdoding.

In de rechtbank in Rotterdam zei het voormalig echtpaar dat Joëlle er psychisch en lichamelijk erg slecht aan toe was en ze al tijden aangaf dat ze uit het leven wilde stappen.

Lees ook: Verdriet en mysteries rond het aangehouden stel uit Zwaag

De verdachten troffen haar in 2012 naar eigen zeggen in haar huis aan, in elkaar gezakt in haar rolstoel, toen ze al een zelfmoordmiddel had genomen.

Joëlle zou vlak daarvoor haar moeder hebben gebeld en hebben gezegd dat ze het echt ging doen. Daarop zijn de twee naar het huis van Joëlle gegaan, naast dat van hun. Volgens Den H. was meteen duidelijk dat ze ,,hartstikke dood was''.

Lees ook: 'Moeder en partner uit Zwaag zetten zelfmoord dochter in scene'

Ze hebben haar op de grond gelegd en zijn er enige tijd bij gaan zitten. Pas de volgende ochtend, op 27 januari, belden ze de huisarts. Volgens H. had Joëlle dat vooraf zo gevraagd, omdat ze niet gered zou willen worden.

De zaak ging pas in 2017 rollen toen de politie onderzoek deed naar de zelfmoord van een andere dochter, Thirza, ook 29 jaar, in 2016. Deze zaak is nog niet opgehelderd.

Meerdere getuigen bij de politie hebben verklaard dat de twee zelf de hand hadden gehad in de dood van Joëlle. Ze hoorden dat van moeder H. zelf.

Het Openbaar Ministerie komt later op de dag met de strafeis.

Meer nieuws uit West-Friesland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons