Werkstraf Heemskerker na zware mishandeling van ex-vriendin

Werkstraf Heemskerker na zware mishandeling van ex-vriendin
Heemskerk

Heemskerker Peter M. (34) is door de politierechter wegens het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel bij zijn ex-vriendin veroordeeld tot een werkstraf van 200 uur. Bovendien moet hij de vrouw een schadevergoeding van 1191 euro betalen. Daarvan is 750 euro smartengeld. Bij het vonnis werd rekening gehouden met de eigen schuld van de aangeefster.

Het ging om een confrontatie op 13 augustus in en bij de bioscoop in Beverwijk. M. zat met zijn nieuwe vriendin in het restaurant, toen zijn ex met hun zevenjarig zoontje binnenkwam.

De vrouw sloeg onmiddellijk de nieuwe vriendin met haar tas. M. leidde haar in eerste instantie rustig naar buiten.

Maar daar escaleerde de situatie. M. duwde zijn ex omver. Zij kwam met haar hoofd tegen een bankje.

Daarna deelde de man nog twee trappen uit. Het slachtoffer liep een gebroken onderarm op. Ze moest een operatie ondergaan, waarbij pennen in de arm werden aangebracht.

M. zei dat hij al maanden door de vrouw werd lastiggevallen. Hij ontkende haar te hebben getrapt. Ze moest bij haar val tegen het bankje de armbreuk hebben opgelopen. Getuigen bevestigden echter de verklaring van de aangeefster dat M. haar tweemaal had geschopt.

Advocaat D. van Poorten vroeg ontslag van alle rechtsvervolging. M. zou in de periode voor het incident zozeer getergd zijn dat hij die dag door psychische overmacht gereageerd had.

Omdat M. in eerste instantie rustig gereageerd had, werd het beroep op overmacht verworpen.

Meer nieuws uit Kennemerland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons