Stemmen kan alweer het eerst op station Castricum

Stemmen kan alweer het eerst op station Castricum
Stemmen kan op het station van Castricum al vanaf middernacht.
© Foto ANP
Castricum

Kiezers kunnen volgende week woensdag ook weer op stations terecht om hun stem uit te brengen voor de Provinciale Statenverkiezingen. Station Castricum heeft alweer de ’primeur’, daar gaat het stembureau in de bloemenkiosk open om 00.00 uur.

Op en rond in totaal 69 stations kunnen stemgerechtigden terecht, aldus ProRail. Reizigers kunnen stemmen op het station in de gemeente waar ze wonen, met een geldige stempas en een identiteitsbewijs.

De spoorbeheerder waarschuwt overigens dat de waterschapsgrenzen afwijkend kunnen zijn van de provinciegrenzen.

„Voor stemmende reizigers is het slim vooraf na te gaan of voor beide verkiezingen op hetzelfde station gestemd kan worden”, aldus ProRail.

Geopend

De meeste stationsstembureaus zijn geopend tussen 7.30 en 21 uur, wanneer alle stembussen sluiten en het tellen van de stemmen begint.

Onder meer Alkmaar (mobiel stembureau), Alphen aan den Rijn, Amsterdam Centraal, Anna Paulowna, Baarn, Beverwijk, Enkhuizen, Haarlem, Heemstede-Aerdenhout, Hilversum, Purmerend, Purmerend Weidevenne, Schagen, Uitgeest, Voorschoten en Zandvoort aan Zee doen mee.

Stemmen op het station kan sinds de verkiezingen in 2006. Het is altijd erg druk bij de stembureaus, dus ProRail raadt kiezers aan hier rekening mee te houden.

Meer nieuws uit Kennemerland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons