Premium

Burenruzie tussen Madjoe en Simokos is volgend seizoen misschien wel verleden tijd

De derby tussen Madjoe en Simokos trekt altijd veel publiek. Als de samenvoeging erdoor komt juicht dit volgend seizoen voor hetzelfde team.
© Archieffoto Theo Groot
Enkhuizen/Bovenkarspel

De clash tussen Madjoe en Simokos vormt voor beide clubs het hoogtepunt van het volleybalseizoen. Of deze nu in Enkhuizen wordt gespeeld of in Bovenkarspel; de tribunes zitten vol en de gemoederen lopen binnen én buiten de lijnen vaak hoog op. Het is nog maar de vraag of de burenruzie ook komend seizoen weer op de agenda verschijnt. Beide clubs onderzoeken de mogelijkheid om de eerste damesteams samen te voegen.

Madjoe en Simokos bestrijden elkaar alweer jaren in de derde divisie. Toch zouden de speelsters van beide teams graag een stapje hogerop doen. ,,Alleen slagen we er niet in om potten te breken’’, zegt Bram Sluis, voorzitter van de club uit Enkhuizen. ,,En dus hebben onze speelsters die van Simokos benaderd met de vraag of we de teams niet zouden moeten samenvoegen. Dat is minder opmerkelijk als het klinkt want er zijn allerlei verbanden tussen beide teams. Sommige meiden gaan met elkaar stappen, maar er zijn er ook die familie zijn van elkaar. Als bestuur wisten wij niet van dit initiatief van onze ploeg. Toen we hoorden van deze gesprekken en de positieve uitkomst ervan heeft onze technische commissie eind januari contact opgenomen met die van Simokos.’’

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen