Voice Kid Sezina (15) droomt ervan de Ariane Grande van Nederland te worden

Voice Kid Sezina (15) droomt ervan de Ariane Grande van Nederland te worden
Marco Borsato met Sezina: ’Ongelooflijk hoe zij in drie jaar tijd is gegroeid'.
© Foto Nathalie Thielen
Hoorn

Het officiële YouTube filmpje van haar Blind Audition bij The Voice Kids is in vier dagen ruim 300.000 keer bekeken. Het Instagramaccount The Voice Global koos haar uithaal in ’What about us’ van Pink als een van de vijf hoogtepunten wereldwijd. Nee, de terugkeer van Sezina Kelsey Steur bij The Voice Kids is niet onopgemerkt gebleven.

Sezina zit nu in het team van Marco Borsato, die al drie keer de winnaar coachte. „Marco is by far de beste zanger van Nederland en nu mijn coach, bizar!” Borsato zelf vindt het ’ongelooflijk hoe Sezina in drie jaar tijd is gegroeid’. In 2016 draaide hij ook binnen 15 seconden voor haar, maar koos Sezina voor Ali B, ook omdat de concurrentie in Marco’s team altijd heel groot is. Ze viel toen af in de Battle. Nu koos ze bewust voor Marco, zegt de 15-jarige Sezina. „Hij kan me verder helpen. Ik wil niet opscheppen, maar ik voel me zelfverzekerder, heb leeftijd en ervaring in mijn rugtas, weet meer hoe het werkt. Ik was een kindje, nu ben ik meer volwassen. Ik ben hier om mezelf opnieuw te bewijzen.”

Ze gaat vol voor haar droom: „De Ariane Grande van Nederland worden. Ik wil net als haar een tieneridool zijn, hoop dat ik de jeugd kan bereiken.” Een eigen concert in Ziggo Dome, de Super Bowl openen, niets is onmogelijk in de dromen van Sezina.

Toegezongen in de buik

Als 9-jarige won ze ’Hoorn heeft talent’. Toen ze in 2014 deelnam aan Voice of Westfriesland zei ze al dat ze een grote superster wil worden en mensen blij wil maken. In 2017 werd ze tweede bij het Junior Songfestival. Haar moeder vertelt hoe haar oudste dochter nog geen 2 was toen ze K3-liedjes meezong. Is de kiem gelegd in al die keren dat zij Sezina toezong toen die nog in haar buik zat? „Ik dacht, ik probeer het gewoon, misschien krijg ik een muzikaal kind.”

Zingen vindt Sezina ’het leukste wat er is’, hoge noten zijn haar ’favorietjes’. In de weken van repetities stak ze al veel op van zangcoach Babette Labeij, die de kandidaten begeleidt. Ze wil alles op haar eigen manier doen. „Ik maak er meestal mijn eigen dingetje van, alles vanuit mijn gevoel. Ik zing het elke keer anders. Deze ’What about us’ vond ze wel tof.”

Hard werken doet ze al. Op school (3VWO bij Copernicus), met sporten (tennis, conditie), dansen (Minh-Zone) en zingen (ze wordt al geboekt, en neemt als het kan haar eigen dansteam mee). Maar ook met haar Instagram-account Sezinakelsey, waar ze probeert 40.000 volgers een kijkje in haar leven te geven.

Plan B is chirurg worden, of luchtverkeersleider. Maar zo ver is het nog lang niet. Ze weet dat er meer nodig is dan hard werken om haar dromen waar te maken. Zelfs als ze een Voice-winnaar wordt, heeft ze eigen muziek nodig. Geluk. De gunfactor. Ze weet het. Maar nu concentreert ze zich op deze competitie. „Nu is het gewoon genieten. Dit soort momenten komt nooit meer terug.”

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen