Uitgeest in actie tegen ’weesfietsen’ bij station

Uitgeest in actie tegen ’weesfietsen’ bij station
’Gelabelde’ fietsen.
© Foto Gemeente Uitgeest
Uitgeest

De gemeente Uitgeest komt opnieuw in actie tegen zogeheten weesfietsen bij het NS-station. Vorig jaar werden in de zomer 130 van deze fietsen verwijderd en gebracht naar de gemeentewerf.

Daar werd er uiteindelijk slechts één opgehaald. De rest ging naar de fietsenreparatiewerkplaats bij Dijk en Duin in Castricum, een van de andere drie Buch-gemeenten.

Weesfietsen worden door Uitgeest omschreven als ’fietsen die al lang op één plek staan en geen eigenaar lijken te hebben’. De fietsenstallingen bij het station zijn bestemd voor het tijdelijk stallen van fietsen.

Op dit moment staan er circa 80 fietsen die al een tijdje niet meer worden gebruikt en onnodig ruimte innemen. ’Dat is jammer voor de bus- en treinreizigers die daar ook hun fiets willen stallen en deze aan het einde van de dag wél weer keurig ophalen’, aldus de gemeente.

In de week van 18 maart worden de gelabelde fietsen die er nog steeds staan, alsnog door de gemeente verwijderd. In drie maanden erna kunnen ze op de werf worden opgehaald. Dat kost echter wel € 45. Wie vragen heeft over zijn of haar fiets of deze actie, kan de gemeente bellen via 140251.

Meer nieuws uit Kennemerland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons