Geen Texelse bussen meer op de werf

Geen Texelse bussen meer op de werf
Texelse bussen en auto’s.
Den Helder

Het Texelse bedrijf dat daguitjes op het eiland verzorgt en de gasten hun auto liet parkeren op Willemsoord om ze daar per touringcar op te pikken, is op de vingers getikt.

,,De directrice van dat bedrijf heeft me verzekerd dat het niet meer gaat gebeuren”, meldt Hans Broekmeulen van Willemsoord BV. ,,Ik houd de zaak wel in de gaten, want dit is niet netjes.” Op een vanuit het kantoor van Zeestad gemaakte foto is duidelijk te zien dat de Texel-gangers rijen dik geparkeerd staan, terwijl er drie bussen staan te wachten om het vervoer van en naar Texel te verzorgen.

D66-raadslid Frans Klut had er vragen over gesteld aan het Helderse gemeentebestuur. Burgemeester en wethouders gaven als antwoord: ’Wij hebben overlegd gevoerd met Willemsoord BV. Inmiddels is twee keer geconstateerd dat de genoemde organisatie gebruik maakt van het parkeerterrein op Willemsoord. Indien er geen bevredigende oplossing wordt gevonden zullen wij samen bekijken welke parkeer regulerende maatregelen mogelijk zijn om het probleem op te lossen’. Klut beraadt zich nog op de kwestie.

Meer nieuws uit Den Helder e.o.

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons