Ajax-directie bedreigd door zaakwaarnemer

Ajax-directie bedreigd door zaakwaarnemer
AMSTERDAM

Ajax-directeuren Marc Overmars, Edwin van der Sar en Jeroen Slop zijn een jaar lang bedreigd door zaakwaarnemer Stefano van D. Ze ontvingen bedreigende en intimiderende e-mails, WhatsApp-berichten en brieven. Ook belde hij de Ajax-directeuren en stopte hij briefjes onder ruitenwissers.

Het Openbaar Ministerie beschuldigt de zaakwaarnemer van het opzettelijk inbreuk maken op de persoonlijke levenssfeer van de directieleden van Ajax. Van D. kwam ook op sportpark De Toekomst en in de Amsterdam Arena ondanks het dringende verzoek om daar weg te blijven.

Van D. schreef onder meer: ''Mark my words na 12 maanden vernederen ga ik jou live live live laten zien wie jullie denken kapot te maken. Ik heb al eens 4 jaar opgesloten gezeten en als het moet dan doe ik dit zo weer." Verder schreef hij: ,,Ik kom je toch vroeg of laat tegen op straat, de supermarkt of de hockeyclub. En hoe jij en m. mijn stiefzoon kapot hebben gemaakt ga ik ik het zelfde doen bij jullie kinderen."

Van D. was de zaakwaarnemer van Ajax-jeugdspeler Mees de Wit, die vorig jaar naar Sporting Portugal vertrok. Iets voor die transfer werd hij uit de selectie gezet. Het Openbaar Ministerie heeft niet bekendgemaakt of er een verband is met de bedreigingen.

Een maand voor de bedreigingen begonnen waren Van D., De Wit en familie van De Wit betrokken bij een incident na afloop van de wedstrijd tussen Helmond Sport en Jong Ajax in Helmond. Volgens Van D. werd hij aangevallen om zijn donkere huidskleur, supporters van Helmond Sport zeiden dat er over en weer klappen zijn gevallen, maar dat er geen sprake was van racisme.

Ajax wil geen commentaar geven zolang de zaak onder de rechter is.

Meer nieuws uit Ajax

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons