Jong Volendam vereffent bij HBS rekening [video]

Den Haag

Koploper Jong FC Volendam had nog een rekening openstaan met HBS. De hekkensluiter versloeg de ploeg van trainer Johan Steur begin november met 0-1. Zaterdagavond kende Volendam in Den Haag wederom geen gemakkelijke avond, maar dit keer liet de koploper zich niet verrassen: 1-2.

,,HBS ligt ons niet’’, reageerde Steur na afloop. ,,Die ploeg zet een verdedigend blok neer en speelt vervolgens de lange bal op de twee snelle spitsen. Maar op de overwinning valt niets af te dingen. Over de eerste helft was ik niet tevreden, na rust ging het beter.”

Enthousiast

HBS opende enthousiast, maar het was Volendam dat de score opende. Derryl John Murkin zag zijn schot maar half gestopt door de doelman van HBS, waarna Martijn Kaars het buitenkansje in de rebound dankbaar in ontvangst nam: 0-1.

Lang kon de ploeg van Steur niet van de voorsprong genieten. Vijf minuten na de openingstreffer kwam de thuisploeg vanaf de penaltystip op 1-1.

Niels van Pelt schoot raak, nadat Mike Eerdhuijzen – de verdediger is weer opgenomen in de voorlopige selectie van Oranje Onder 19 - de bal met de hand had beroerd. De stugge thuisploeg hanteerde veelvuldig de lange bal, maar de verdediging van Volendam gaf geen krimp.

Na rust slaagde Volendam er beter in de tegenstander onder druk te zetten. De ploeg zette meer druk naar voren, maar tot grote kansen leidde het niet. Aan de andere kant was HBS – de ploeg heeft de minst scorende voorhoede van de derde divisie – net zo onmachtig.

De beste kansen waren nog voor Berend Kaster en Daley Sandel, maar zij verzuimden de trekker over te halen.

Tien minuten na rust deed Dani van der Moot dat wel. Na een combinatie met Max Veerman tikte de voormalig speler van PSV de bal in het HBS-doel. Het bleek het winnende doelpunt. Het stugge HBS probeerde het nog wel, maar Volendam gaf geen krimp.

,,We worden steeds beter in bepaalde vaardigheden”, loofde Steur de teamdiscipline van zijn ploeg. ,,In het laatste kwartier gaven we bijvoorbeeld helemaal niets weg.

HBS-Jong Volendam 1-2

22. Kaars 0-1, 22. Van Pelt 1-1 (pen), 57. Van der Moot 1-2.

Meer nieuws uit FC Volendam

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons